Alkoholfritt

Alkoholfrie alternativer

Det finnes mange grunner til å avstå fra alkohol, men hva velger du istedet?

ALKOHOLFRITT: Her er fem gode alternativer som passer til forskjellige typer mat.
ALKOHOLFRITT: Her er fem gode alternativer som passer til forskjellige typer mat. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Det finnes mange gode grunner til å avstå fra alkohol. Du er kanskje gravid. Din religiøse tro sier at du ikke skal drikke alkohol. Det er barn tilstede. Du liker kanskje ikke smaken av vin eller øl. Du liker kanskje heller ikke rus.

Vi har tidligere her på Klikk testet alkoholfrie viner. Nå tar vi for oss fruktbaserte alternativer.

Enormt og uoversiktlig

Det finnes et enormt tilfang av fruktbaserte, alkoholfrie drikker på markedet, men mange av dem finner du bare i de aller største og mest velassorterte supermarkedene, samt i delikatesseforretninger, og det er vanskelig å få en oversikt over hvem som fører hva.

Vi ville gjerne at våre anbefalinger skulle være tilgjengelige over hele landet, så vi har derfor tatt utgangspunkt i basissortimentet på Vinmonopolet.

Skal passe til mat

Felles for mange av de fruktbaserte drikkene, er at de er ganske søte, ja, rett og slett for søte til mat. Vi gikk derfor gjennom utvalget på polet, og plukket ut et drøyt dusin drikker vi tenkte kunne passe til forskjellige typer mat, testet dem opp mot hverandre, og endte opp med de fem drikkene som er anmeldt nedenfor. I anmeldelsene har vi også tatt med noen ord om hvilken mat de passer til.

Få også med deg disse nyttige vinartiklene:

Guide til valg av vinglass

Dekantering av vin

Temperering av vin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning