10 beste vintips

De 10 beste vinkjøpene

Her er de beste kjøpene på polet - ifølge vår vinekspert.

DE BESTE AV DE BESTE: Det er få ting som er mer tilfredsstillende enn å nyte resultatene av et godt vinkjøp.
DE BESTE AV DE BESTE: Det er få ting som er mer tilfredsstillende enn å nyte resultatene av et godt vinkjøp. Foto: Foto: istockphoto
Publisert Oppdatert

Vi smaker veldig mange viner i løpet av et år, og anmelder ganske mange av dem også. Men hva er egentlig de aller beste kjøpene? Det finnes flere tilnærminger til dette. Hvis du er interessert i de vinene som har fått aller høyest poeng, uansett pris, skal du lese vår sak om hvilke viner du må ha i kjelleren. Men vi tenkte at vi her skulle legge mer vekt på pris.

Forskjellige typer og prisklasser

Bortsett fra én vin under 100 kroner og én over 200, ligger alle vinene her mellom de to prisgrensene. Vi har vært ute etter de beste kjøpene innen forskjellige vintyper og vindistrikter. Det betyr ikke at vi slavisk, matematisk har regnet poeng mot pris i hvert eneste tilfelle.

En hvit burgunder vil f.eks. ofte være dyrere enn en tysk riesling på samme kvalitetsnivå. Dette har med produserte volumer å gjøre, og det faktum at siden krigen så har franske viner blitt sett på som mer eksklusive enn tyske. Men en hvit burgunder kan likevel være et godt kjøp innen sin klasse. Dessertviner og sterkviner er ofte også dyrere enn andre viner, men igjen kan disse, ut fra samme tankegang, være gode kjøp.

Lyst på vintips direkte på Facebook? Lik oss her.

Litt av hvert

Vi har også villet ha en spredning i forskjellige vintyper. Vi vet at nordmenn er mest glad i rødvin, spesielt nå om vinteren, og derfor er fem av våre ti utvalgte rødviner. De andre fordeler seg på to musserende, to hvitviner og én portvin. Hele listen finner du nedenfor. I tillegg til selve anmeldelsene av vinene, har vi også tatt med hvilken type mat de passer til.

Les også:

De beste vinene under 120 kroner

Vi har testet prosecco

Den beste ripassoen under 200 kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning