Oppskrift på brødpudding med bringebær
Denne tradisjonsrike desserten klarer alle å lage.

Dette trenger du for 4-6 porsjoner:
- ca. 300 g hveteboller
- 4 ss sukker
- 1 appelsin, skall
- ¼ ts salt
- 4 egg
- 1½ dl rømme
- 1½ dl helmelk
- 1–2 ts vaniljesukker
- 200 g bringebær
Dette gjør du:
Bland tre ss sukker med finrevet appelsinskall i en bolle.
Pisk inn salt, egg, rømme, melk og vanilje.
Del bollene i terninger og fordel i en godt smurt ildfast form.
Hell i eggeblandingen sakte, slik at den renner over alle brødbitene.
Topp med bringebær og dryss over resten av sukkeret.
Annonse
Stek ved 180° i 30-35 minutter, til lett gyllen.
Legg over bakepapir hvis den blir for brun underveis.
Avkjøl i ca. 15 minutter, til puddingen har «satt» seg.
Bruk gjerne gammelt brød og gjærbakst: Tørre brød og hvetebakst-rester er supert å bruke i brødbpudding.