Vinner av Kvinneguidens skrivekonkurranse

«Det viktigste i livet er jo ikke at du er populær, men at du har det godt med deg selv»

Monika Hallan vant Kvinneguidens skrivekonkurranse om vennskap.

VENNELØS: Nesten 45.000 personer har lest Monikas kommentar om å være venneløs.
VENNELØS: Nesten 45.000 personer har lest Monikas kommentar om å være venneløs. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Monika Hallan

  • 23 år
  • Studerer idrettsvitenskap på høyskolen i Lillehammer 
  • Er fra Asker, bor i den lille bygda Brøttum 
  • Aktiv friluftsliver og hundekjører innen nordisk stil 
  • Samboer og to stebarn på 7 og 9 + to hunder
  • Bidrag i skrivekonkurransen under tema «Vennskap»

«Det er flere enn meg som ikke har noen venner.»

Slik begynner Monika Hallan sitt bidrag til Kvinneguidens skrivekonkurranse om vennskap.

I sterk konkurranse med andre skribenter (du kan lese de andre finalistene nederst i denne artikkelen) har vi kåret henne til vinneren av temarunden «vennskap».

- Det viktigste fokuset ligger på med hvem

«Sosiale medier flommer over av hva folk har gjort, hvor de har vært, hvilken mat de har spist og hvor høye mål de har nådd. Likevel, tør jeg påstå at det viktigste fokuset ligger på med hvem.»

Monika tar et sterkt oppgjør med overfladiske vennskap på sosiale medier, hvor bilder som dokumenterer hvem du er sammen med kanskje er vel så viktig som hva du gjør.

Og det er tydelig at flere kjenner seg igjen i det Monika skriver. Nesten 2000 personer har delt eller likt artikkelen på Facebook.

- Først hadde jeg tenkt at ingen jeg kjente kom til å se den, men det viste seg selvfølgelig fort å ikke være særlig realistisk, sier Monika selv om all oppmerksomheten.

- Tydeligvis er det flere som føler det samme som meg, og det føles jo bra!

VENNELØS: Nå er jeg lei av at min sosiale status er dømt etter antallet bilder på internett sammen med venner, skriver Monika. Men hundene har hun gjerne med på tur.
VENNELØS: Nå er jeg lei av at min sosiale status er dømt etter antallet bilder på internett sammen med venner, skriver Monika. Men hundene har hun gjerne med på tur. Foto: FOTO: Privat

Venneløs - men ikke ensom

Totalt har nesten 45.000 lest Monikas kommentar, hvor hun også sammenligner det å være singel og det å være venneløs. For mens mange snakker om at de er single, er det tilnærmet tabu å være venneløs.

«Det er mange som er åpne om at de er single, det er liksom en mer konkret sivilstatus. Noen er klare på at de ønsker det slik, mens andre er på leting etter en livspartner, og får medfølelse og støtte fra alle de andre i samme situasjon.»

Den åpent venneløse er det derimot få av, selv om Monika trives godt som nettopp det:

- Det har plaget meg at jeg har hatt få venner, og jeg har syntes at det har vært flaut ... til tross for at jeg i utgangspunktet ikke har vært ensom!

En verdig vinner

Vi i Kvinneguiden liker Monikas kommentar så godt at vi har kåret den til vinneren av skrivekonkurransens runde hvor nettopp vennskap var tema.

Teksten er ærlig, sårbar og tar for seg et tema som er vanskelig for mange. Vi takker både Monika og de andre som deltok i denne runden av konkurransen, og er selvfølgelig enig i Monika om det følgende:

«Det viktigste i livet er jo ikke at du er populær, men at du har det godt med deg selv.»

Dersom du har lyst til å skrive for oss, er vi alltid på jakt etter nye, kvinnelige stemmer. Send oss en epost på [email protected].

Vil du lese flere lignende saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning