Ukens kinopremierer

Få et raskt overblikk over ukens premierefilmer på kino.

Publisert Oppdatert
Les mer på Kulturo.no!

Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Happily N'ever After

2/10

Nei, det er ikke snakk om et slakt av dimensjoner her. Dette er en film som rett og slett ikke fortjener oppmerksomhet. Den er ikke legendarisk dårlig, bare likegyldig. Heldigvis varer den under en og en halv time. Det er merkelig at den i det hele tatt blir satt opp på kino. Lukk boka, og la dette eventyret få en brå slutt. Les hele anmeldelsen.

- Se bilder fra filmen. - Les mer om filmen i prisguiden.

P.S. I Love you

6/10

"P.S. I Love You" er tidvis morsom og overlever på tross av at den er overlesset med balladepop, for å understreke stemningen i hvert eneste sekund av hver eneste lille scene.

Den "Venner for livet"-aktige skriften som markerer de skiftende årstidene er irriterende, men overkommelig.

Swank er en talentfull skuespiller. I denne filmen beviser hun, nærmest på autopilot, at hun også kan være forvirret, jentete og søt. Filmen forholder seg til en type sjanger som påtvinger den en del klisjeer, og da er det morsomt å se at "P.S. I Love You" klarer å være klisjeene bevisst.

Den leker seg med noen av dem og bukter seg unna de verste, i den allerede opptråkkede stien filmen har valgt å gå. Les hele anmeldelsen.

- Se trailer. - Les mer om filmen i prisguiden.

Things We Lost in the Fire

7/10

"Things We Lost in the Fire" er ikke for de rastløse. Filmen tar seg tid til å meditere over nære temaer som avhengighet og sorg. Det høres dødstrist ut, og det er det også - men på en god måte. Benecio Del Toro veier dessuten opp med sitt energiske skuespill. Balansegangen er utsøkt. Bier, dette fiksa du fint! Les hele anmeldelsen.

- Se trailer. - Les mer om filmen i prisguiden.

Varg Veum - Falne Engler

6/10

"Falne Engler" er ein god norsk krimfilm, men skil seg ikkje nemneverdig frå ting vi har sett tidlegare. Filmen kjem nok til å få høge besøkstal, for den består av rundt 90 minutt med god underhaldning. Ulempen er at den er gløymd stort sett med ein gong ein har forlate kinosalen. Les hele anmeldelsen.

- Se trailer. - Les mer om filmen i prisguiden.

Blodhevn

"Blodhevn" er fremfor alt en film om kulturkollisjoner; ikke bare om franskmennenes møte med Georgia, men også om det moderne menneskets møte med en eldgammel, døende æreskultur. Filmen forfekter ingen moralske standpunkter, og som tilskuer får man virkelig følelsen av å gått seg vill i en verden man ikke forstår. "Blodhevn" er avdempet, sjarmerende og uhyre velspilt - en perle av en film.

- Se bilder fra filmen. - Les mer om filmen i prisguiden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning