Venn med eksen

Funker det, da?

Venn med eksen
Venn med eksen
Publisert Oppdatert
Man håper alltid at forholdet man er i skal vare i evig tid, men av og til vokser man helt enkelt fra hverandre. Forhold kan ta slutt selv om det ikke alltid er en konkret, vond grunn til det. Og personen som man har delt mye med, som man har ledd og grått sammen med og som man har mange felles venner med, har også blitt en av dine beste venner.

Da er det ikke så lett å forstå hvorfor man ikke skal kunne ha et godt forhold videre som venner.

Må det være alt eller ingenting?

Derfor går det greit

Nei, det må det ikke. Man kan fortsette å være gode venner, dele gode stunder sammen og henge sammen med felles venner. Likevel kan det by på problemer i fremtiden. Derfor er det viktig å være bevisst på enkelte punkter slik at både du og eksen slipper å bekymre dere.

Les også: Du kan ikke endre kjæresten

Les også: Når forholdet er over

Les også: Over eksen fort som f...Nettsiden Askmen.com tar opp nettopp dette.

Han har ikke dumpet deg, du har ikke dumpet han, dere skled rett og slett fra hverandre, forholdet ble kjedelig og traust og til slutt endte dere opp som to personer som kjente hverandre veldig godt men som ikke kjente noen seksuell tiltrekning for hverandre lenger. Da skal det absolutt være mulig å forbli gode venner.

Forutsetingen er at det ikke finnes en eneste romantisk følelse igjen hos noen av dere.

Gjør det det for en av partene, vil det skape problemer for fremtiden når dere skal forsøke å være venner fremover. Ser han deg med din nye kjæreste og kjenner savn etter deg, sier det seg selv at han vil bli sjalu, trist og kanskje også sint. Dette bør dere altså snakke om på forhånd.

Be ham på en kaffe og ta dette opp med eksen. Fortell ham hvor du står nå, og spør ham om hva han føler for deg. Synes han det er OK å se deg med en ny person? Synes du det er OK å se ham med en ny person? Kan dere fortsette å treffes på fester med andre venner uten at det blir dårlig stemning?

Er svaret at begge to ser på hverandre som en god venn og ingenting annet, er alt OK. Er svaret at en av dere fremdeles har nostalgiske, romantiske følelser for den andre, må dere finne en måte å løse dette på.

Sjalusi

Dere kommer ikke unna det faktum at dere faktisk har sett hverandre naken, mange ganger! Det kan være vanskelig å se eksen i et annet lys. En annen ting er at det er vanskelig å betro seg til hverandre. Hvordan forteller du din eks at du har en hot date i kveld eller at du og din nye kjæreste har det strålende for tiden? Du kan ikke engang fortelle din eks at grunnen til at du smiler så mye er fordi en mann akkurat har gitt deg den beste sexen du noen sinne har hatt.

Du kan fortelle ham mye, men nye elskere og bekjentskap kommer sannsynligvis alltid til å være en følsom sak hvis det fremdeles eksisterer et hint av gamle følelser hos eksen.

Din nye kjæreste

Om du likevel har et godt og platonisk forhold til eks-kjæresten din og dere begge kan erkjenne at dere ønsker hverandre absolutt det beste, dere kan le og nyte vennskapet med hverandre, da handler det om å gjøre dette klart og tydelig for din nye kjæreste.

Din nye kjæreste kommer til å bli kjent med dine nye og gamle venner, han får vite hvordan du kjenner hver og en av de personene han treffer, og du må på et tidspunkt fortelle ham om eksen din som du var sammen med i mange år.

Her må du være helt ærlig og si ting akkurat som de er, din nye kjæreste vil sikkert kreve å få det inn med te-skje for å være helt trygg på deg.

Derfor lønner det seg å gi ham en liten innføring i historien mellom deg og din eks:
  • Fortell kjæresten din hvordan du ble sammen med eksen din, hvor lenge dere var sammen, hvor seriøse dere var og litt av det dere opplevde sammen.
  • Fortell kjæresten din hva som var hovedårsaken til at du og din eks skled fra hverandre.
  • Fortell kjæresten din hva du føler for eksen din i dag, hva du tenker om ham og hva han har sagt at han tenker om deg.
  • Fortell kjæresten din hvorfor du har behov for å holde kontakten med eksen din, hva som gjør at det er viktig og hvordan du klarer å holde forholdet med eksen fullstendig platonisk.
  • Du må få kjæresten din til å føle seg helt trygg på at du ikke har et snev av romantiske og seksuelle følelser igjen for din eks.
  • Dersom dette stemmer hundre prosent for din del, har ikke din nye kjæreste noe å være bekymret for.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning