Unngå feriekrangling

Coachen veileder deg og partneren.

Unngå feriekrangling
Unngå feriekrangling
Publisert Oppdatert
Sommerferien har startet for mange allerede, vi gleder oss til å slappe av og nyte lange dager med opplevelser, sosiale kvelder og endeløse måltider med god mat der alle er glade og livsnytelsen er på topp. Kanskje vi til og med har hatt riktig romantiske drømmer om hvor fint det skal bli.

Men hva om det ikke blir helt sånn? Denne uken tipser Kvinneguidens coach og kommunikasjonsekspert, Annika Richardsen, om hvordan dere kan holde på ferieidyllen, slik at dere unngår å ha forventninger som ikke blir møtt. Hva om ferien setter søkelyset på såre tema dere ikke har turt å adressere? Hvordan unngår dere irritasjon og krangling i ferien?

Når ferien gjør problemene synlig

- Ferien kan innimellom avdekke tema i forholdet som det ikke har vært snakket om, men som har vært tåkelagt og gjemt under en trykket overflate. Det er forhold som kanskje har haltet avgårde en stund der den ene grå hverdagen har avløst den andre uten at man har turt å innrømme det overfor seg selv eller partneren, sier Annika.

Les også: Nyforelsket og smågal

Les også: Ulykkelig singel

Les også: Kjærlighet på prøveNår man plutselig har tid til overs og er sammen hele tiden, kan det bringe frem verkebyller som dere har klart å unngå tidligere. Om det er tilfelle så er det viktig å tenke på hva du ønsker å oppnå.

Ta ansvaret

- Er temaet slik at du er nødt å ta det opp i ferien, så tenk igjennom hva du ønsker å si før du tar det opp og ha formuleringene klare. Sørg for at du ser din egen delaktighet i problematikken og at du tar ansvar for din del. Si til den det gjelder at du ser ditt ansvar i problemet og spør om dere kan snakke om det. Kommuniser det klart til den det gjelder uten at du legger for mye skyld og peker finger, men at du formulerer deg litt mer i observasjonsmodus, eksempelvis: "jeg opplever deg som¿", snarere enn "du er", tipser coachen.

Forventninger

Opplever du at du blir skuffet over ferien og at romantikken uteblir, ungene skriker og regnet øser ned? Klart det er lov å bli skuffet, men det er mulig å tenke positive tanker uansett.

- Du kan jobbe med å adoptere en innstilling der du aksepterer det du ikke kan gjøre noe med - som for eksempel været - og gjør noe med det du kan endre! Du kan også fokusere på det du er takknemlig for og ikke ta deg selv så høytidelig. Om det er partneren det gjelder, ta ansvar og fortell om dine forventninger. Om det er noe du ønsker deg men ikke får hos kjæresten er det ikke sikkert vedkommende vet om det engang. Ikke fall for fristelsen å tenke "det burde han/hun skjønt!". Det er ditt ansvar å kommunisere dine forventninger, sier Annika.

Gjør ferien gladere:
  • Vær sjenerøs med bekreftelser, komplimenter og glede uten å måle på hvor mye som er gitt.
  • Fokuser på det som er godt og det du kan være takknemlig for.
  • Selvhøytidelighet får ikke være med i feriekofferten - dyrk dine lekne sider og latteren. Livet er for kort til å ikke nytes og for kort til å være knuslete med kjærligheten.


1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning