Sex hjelper mot dårlige nerver

Ikke bare er sex godt for fysikken, en runde i sengehalmen skal også gjøre godt for psyken og dårlige nerver.

Publisert Oppdatert
Den britiske psykologen Stuart Brody har godt nytt til de som forsøker å overbevise partneren om at man aldri kan ha for mye sex.

Ved å intervjue 24 kvinner og 22 menn, og samtidig overvåke deres seksuelle utfoldelse før stressende aktiviteter mener Brody at han har funnet ut at et samleie kan bidra til å roe nervene. Det merkelige er at det kun var samleie med penetrering som så ut til å ha noen effekt.

Forsøkspersonene førte dagbøker over sine seksuelle aktiviteter i 14 dager, og gikk deretter gjennom tester der de måtte opptre i forsamlinger, og løse regnestykker i full offentlighet. De personene som hadde samleie med penetrering i uken før testen var mindre stresset enn de andre, og de fikk tilbake et normalt blodtrykk raskere enn de som ikke ikke hadde hatt denne typen sex.

Effekten varer i en uke

Det at virkningen varte i opptil en uke etter samleiet mener Brody er et bevis på at kroppen skiller ut spesielle hormoner under sex, hormoner som skal være årsaken til den beroligende effekten.

- Effekten kan ikke tilskrives den kortvarige velværen etter orgasme, men heller den vedvarende som holder minst en uke, sier Brody til the British science weekly, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Andre forskere er skeptisk til om et samleie kan ha så stor innvirkning på nervøsiteten, og anbefaler heller at man er godt forberedt.

Kilde: Ekstrabladet.dk i_206992

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning