Populært med jentesex

Jentesex er i vinden som aldri før - hvorfor det egentlig?

Publisert Oppdatert
Diverse realityshows og sexfokus generelt er kanskje noen av årsakene til at sex mellom to heterofile kvinner har fått et sterkt fokus de siste årene. Men hvorfor er det egentlig flere og flere jenter som kaster seg på denne "trenden"?

- Eksponeringsbehov

Redaktør for sex-og samlivmagasinet Cpunktet.no og innehaver av sexbutikken CecilieKjensli.com, Cecilie Kjensli, har inntrykk av at jentesex og at jenter kliner med hverandre i fylla, har blitt mer vanlig enn tidligere, uten at det betyr at det er vanlig for alle jenter å gjøre det;

- Dagens jenter er mer frie. De er vokst opp med moderne mødre og har fått en ufattelig mengde sextips fra media, snust på pornofilmer på nett, handlet sexleketøy på homeparties eller på nett, har et større eksponeringsbehov og synes det er gøy å pushe grenser. I tillegg vet de at pikekos gjør gutta ville og de får masse oppmerksomhet. Det starter som regel som en lek, men klart, om venninna eller hvem det er man tuller med gjør det godt så blir man jo kåt, og da vet man jo hva som lett kan skje, mener Kjensli.

Redaktøren har selv erfaring på dette området, men hun var mest av alt bare lei av å sjekke gutter da hun var singel for noen år tilbake;

- Gutter var ikke noe nytt, da syntes jeg det var mye mer spennende med jenter. Det var nesten så jeg lurte på om jeg var lesbisk, men jeg var bare lei av vanlige one-night-stands med menn. Ikke at jeg hadde meg med så mange damer, men måtte jo teste det litt ut. En ting er hvem eller hva man har sex med, noe annet hvem man vil leve med, mener hun.

Er det rimelig å påstå at jenter lettere kan oppnå orgasme med andre jenter enn med gutter fordi vi jenter bedre vet hva vi selv liker?

Les også: Ærlig sex

Les også: 16 orgasmer på 3 timer- På Paradise Hotel i fjor fikk jo den ene jenta orgasme for første gang sammen med en annen, en jente, noe gutta tok ganske ille opp. I stedet for å spørre jenta hva hun gjorde for at hun andre skulle få orgasme, ble de sure fordi jenta ikke hadde fått det med kameraten, da framsto han som en dårlig elsker. Jeg tror helt klart at måten jenter har sex med hverandre på er mer orgasmefremmende fordi vi har samme anatomi og vet dermed på en måte hva som er best, mener Kjensli.

Om du virkelig vil...

Selv om mange jenter helst har jentesex fordi dette er noe tirrer gutta, er det også jenter som faktisk synes det er fint å oppleve intimstunden sammen med en annen av samme kjønn, enten en fremmed eller en venninne. Er det en venninne du tenker å gå litt lengre, ber imidlertid sexeksperten deg om å tenke deg litt om i forveien;

- Om du har sex med en venn eller venninne, er det stor sjanse for at vennskapet kan ta en annen retning, sier hun.

Hvis du seriøst har lyst til å prøve jentesex men ikke tør å sjekke opp noen du kjenner, mener Kjensli at du kan sjekke ut nettsiden Gaysir.no.

Les også: Romantisk sex

Les også: Sextips fra terapeuten

Les også: Må man ha sex da?- Det er et sjekkested for lesber og homser. Min erfaring er at jenter er ganske så eksperimentelle så fremt de ikke føler seg truet og at det bare er for gøy, for det er jo det sex er eller bør være - uhøytidelig sengemoro. Om du er den sjenerte typen så blir det litt verre. Som alt annet her i livet, gjelder det å gutse så du får enten by deg frem eller sende ut noen signaler om at du synes alt er gøy å teste ut i det minste en gang, så kan du se hva som skjer, tipser sexeksperten.

Har du først møtt en jente du vil eksperimentere litt med, tipser Kjensli om mange hjelpemidler som kan gjøre hele akten enda mer morsom.

- Det finnes spesiallaget sexleketøy som forskjellige varianter av dobbel-dildoer, men jeg tror det er bedre hvis man bruker vibrator på hverandre mens man har seg, enten samtidig eller at man bytter på. Sex er mye mer enn misjonæren, mener Kjensli.

orgasme220
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning