Passivt parforhold

Tips for de som trenger et lite dytt ut av sofakroken.

Publisert Oppdatert
Det er lett for at den ene dagen avløser den andre, mens alt dere egentlig har gjort sammen er å sitte pal i sofaen for å glo på hypnoseapparatet. Det er nemlig ingen hemmelighet at TV-en og PC-en er tidstyver i mange hjem.

Les også: Møtt drømmemannen?

Les også: Må man ha sex, da?

Les også: Når han irriterer vettet av deg!


Uansett årsak til passiviteten, kan parforholdet ha godt av et friskt pust i ny og ne. Dette være seg bokstavelig talt, i form av en rusletur, eller andre opplevelser hvor dere tilbringer tid sammen utenfor hjemmets fire vegger.

Her er noen tips til hvordan dere kan få et mer aktivt parforhold:

1. Sett av tid
Man får stort sett tid til det man virkelig vil. Man får også tid hvis man planlegger litt på forhånd, og skriver ned planlagt aktivitet i en kalender. Ha for eksempel en fast dag i uka hvor dere gjør noe sammen.

2. Planlegg noe dere begge virkelig vil
Det kan være ekstra tungt å komme seg ut av godstolen, om det er en joggetur som venter.. Ønsker dere imidlertid å røre dere litt sammen, kan dere jo ta en tur i bowlinghallen, svømmehallen, eller bare rusle en tur i parken. Gjør aktivitetene lystbetont.

3. Ha et åpent sinn
Du synes kanskje ikke det høres så veldig spennende ut å tilbringe kvelden på fotballpuben, selv om dette er hans oppfatning av kvalitetstid. Han på sin side er kanskje ikke like glad i turlivets gleder. Derfor er kompromiss nøkkelordet. Avtal at dere drar på fotballpuben en uke, og en tur i skogen den neste. Det viktigste er uansett at dere tilbringer tid sammen - ute av sofakroken.

4. Lag en liste
Det er lett for at man mister litt inspirasjon etter en uke eller to, og sklir tilbake til faste vaner. Skriv derfor en liste over ulike aktiviteter dere liker, og ønsker å bli flinkere til. Dette kan være alt fra en enkel cafétur til et språkkurs eller å lage noe ekstra god mat sammen. Husk å skriv inn aktivitetene i en kalender.

5. Hold dere oppdatert
Sørg for å ha en oversikt over hvilke utstillinger, konserter og forestillinger som finnes dere dere bor. Da blir det lettere å finne ting å ta seg til.

6. Inviter venner
Sørg for å innlemme andre i planene innimellom. Dermed blir det vanskeligere å trekke seg, om dørstokkmila skulle vise seg å være ekstra lang en kveld. passiv_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning