Nøkkelen til god sex

Trening får dere til å sove godt og gir dere ekstra lyst!

Publisert Oppdatert
De fleste vet at trening er veien å gå for å få en sexy kropp og en mer elegant fysikk. Men visste du at treningen kan forbedre sexlivet, hjelpe deg å sove bedre og få deg til å slutte å røyke?

Det er nyhetskanalen CNN som melder om den flørtende metoden som helt sikkert er populær i mange hjem. Treningspsykolog Fabio Comana forteller CNN at trening i tillegg til å redusere vekten, kolesterolnivået og blodtrykket, også fører til en rekke andre fordeler for kroppen og livet generelt.

- Det er mange flere fordeler med treningen enn det folk er klar over, sier Comana til CNN.

Og nå som våren har gjort sitt inntog, er det på tide å komme i form og stramme opp mage, rumpe og lår. Mangler du motivasjon, kan det være greit å kikke på de andre fordelene som trening tilbyr kroppen.

God søvn

En aktiv livsstil betyr også god søvn om natten. The National Sleep Foundation rapporterer at trening om ettermiddagen kan hjelpe deg til en dypere søvn og kutte ned tiden du bruker på å sovne. Men man må også være klar over at trening tett opp mot sengetid kan ha motsatt effekt og faktisk holde deg mer våken om natten.

En studie fra 2003 viser at personer som trener om morgenen sover bedre om natten. Forskerne ved Fred Hutchinson Cancer Research Center konkluderte med at middelaldrende kvinner som trente i 30 minutter hver morgen hadde mindre problemer med å sovne om natten enn de som var mindre aktive. Kvinnene som trente om kvelden merket lite eller ingen forbedring i sitt sovemønster.

- Ingen studier har vist hundre prosent den beste tiden på døgnet å trene på, men å trene om morgenen eller på dagen gir helt klart bedre søvn, sier Comana.

Røykeslutt

Adrenalinrushet fra en kort treningsøkt kan erstatte følelsen som røykere får fra tobakk og kan hjelpe på å redusere trangen etter sigaretter for de som forsøker å slutte, viser et røykesluttprogram.

En studie fra Archives of Internal Medicine fulgte 281 kvinnelige røykere som bortsett fra røykingen ellers var friske og som forsøkte å slutte å røyke. Gruppen som trente regelmessig hadde dobbelt så stor sjanse for å slutte og holde seg røykfrie sammenlignet med gruppen som ikke trente, både gjennom 12 uker og ett år senere.

Hjernetrim

Regelmessig trening kan føre til bedre hukommelse og dessuten bedre reaksjonsevne og større kreativitet i hjernen. En studie fra journalen Nature rapporterer at middelaldrende mennesker som gikk i 45 minutter, tre dager i uken, hadde bedre mentale ferdigheter som reduseres med aldringsprosessen. Forskerne ved Middlesex University i London fant at 25 minutter med aerobictrening hjalp kreativiteten å blomstre hos deltakerne.

- En annen studie viste at trente mennesker var 12,5 prosent mer effektive på slutten av arbeidsdagen enn kollegene som ikke trente til vanlig, forklarer Comana.

Bedre sex

Og om det ikke frister med trening gjennom at du faktisk får sove godt, bli smartere og ikke kjenner røykesuget, kan det gjerne friste at du faktisk får et bedre sexliv gjennom å trene regelmessig?

Dårlig helse kan føre til et dårlig sexliv, om du holder deg trent hjelper dette også på ferdighetene på soverommet. En studie gjort ved Harvard School of Public Health på mer enn 31 000 menn, viste at de som var fysiske aktive hadde mer enn 30 prosent lavere risiko for problemer i sengen enn mennene som trente lite eller ingenting.

En annen studie gjort ved University of British Columbia viste at 20 minutter med trening gav større seksuell respons blant kvinnene som trente regelmessig fremfor kvinnene som trente lite eller ikke i det hele tatt.

I tillegg viser andre studier fra Electronic Journal of Human Sexuality at mennesker som trener regelmessig generelt føler seg bedre med seg selv, føler seg mer seksuelt attraktive og har bedre selvtillit.

- I tillegg til de nevnte fordelene, vil trening også gi bedre koordinasjon, fleksibilitet og større effektivitet i daglige gjøremål, forteller Comana.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning