Menn stresser mest før jul

Og det er helst de med tykk lommebok som sliter.

Publisert Oppdatert
Norske menn synes det er vanskelig å kjøpe julegaver til partneren sin. Og en trøst til de med slunken bankkonto - jo mer penger du har, jo vanskeligere er det.

Høyere forventninger

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av IKEA.

På spørsmål om hvem vi synes det er vanskeligst å kjøpe julegave til, svarer 52 prosent av mennene kjæreste/ektefelle. Og i motsetning til hva mange kanskje tror: Det blir ikke enklere jo mer penger du har. Snarere tvert i mot.

Les også: 10 harde pakker

Les også: Vinterkåper på salg

Les også: Jul for begynnereTall for hele Norge viser at mens bare 31 prosent av menn med inntekt under 100 000 kroner synes gaven til partneren er vanskeligst, øker andelen jevnt og trutt i takt med størrelsen på lønnsslippen, til hele 72 prosent av de som tjener mellom 801 000 og 900 000.

- Kanskje fører mer penger til høyere forventinger, enten det kommer fra partneren eller bare er press vi legger på oss selv. Uansett tyder dette på at vi kan forvente en del lønnsledende menn med høy puls i julestria. Vårt tips til dem er å løsne på slipset, lage en liste over hvem du skal kjøpe til og hva som kan være en passende gave, sier Frode Skage Ullebust i IKEA Norge i en pressemelding.

Bryr seg ikke om svigermor

For norske kvinner ser julehandelen enklere ut. 52 prosent av kvinnene er nemlig mest opptatt av å treffe godt med gaven til barna, mens bare 27 prosent svarer partneren. Og kun 15 prosent synes gaven til barna er det vanskeligste.

Litt overraskende er det kanskje at svigermor ikke skaper større hodebry i julehandelen, verken for kvinner eller menn. Kun tre prosent svarer at gaven til partnerens mor er den vanskeligste. Og ingen - 0 prosent - er opptatt av at denne gaven skal klaffe best.

- Gledelig er det å se at 85 prosent gleder seg mest til å gi gaver, bare 15 prosent til å få. Hvis folk tør å svare ærlig på et slikt spørsmål, da, sier Skage Ullebust.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen