Kvalitetsfull sengekos

Du kan lett gjøre kjæresten bedre i sengen.

Kvalitetsfull sengekos
Kvalitetsfull sengekos
Publisert Oppdatert
Om dere har vært sammen i mange år, har dere lagt et solid grunnlag for et videre godt forhold, men det betyr også ofte at sexlivet til tider kan kjølne litt. Det betyr derimot ikke at kjærligheten ikke er like sterk, men vaner og rutiner kan ofte overkjøre lidenskapen under dyna.

Da gjelder det å ta tak!

Snakk sammen

- Forsøk å bringe opp temaet om hva du ønsker å endre, men sørg for at dere tar denne praten utenfor soverommet. Praten om hvordan sexlivet kan bli bedre, passer best når dere ikke er på soverommet og ikke i en seksuell situasjon. Og samtidig er det viktig å prate om dette med en positiv undertone, og spør partneren din om hva han liker mest og minst med sexlivet deres, tipser sexterapeut og Professor ved University of California Los Angeles Gail Wyatt til Ivillage.com.

Ut av rutinene

Føler du at dere alltid har sex på samme tid hver uke? Da kan du prøve å få ham ut av rutinene ved å for eksempel si at du ikke vil ha sex lørdag klokken 10 om morgen, men at du absolutt er klar for å ha sex når som helst senere på dagen. Fortell ham dette på en leken og sexy måte, menn er konkurransemennesker av natur og dette vil han virkelig se frem til.

Les også: Dette tenner gutta

Les også: Nøkkelen til et langt forhold

Les også: Seksuelt frustrert



- Det er også viktig å unngå å avslå partneren din brått. Så istedet for å bare si "nei", kan du tilby litt lek og for eksempel si at du ikke føler deg så sexy akkurat nå, men foreslå at dere legger ungene tidlig imorgen og tar en dusj sammen, sier Wyatt.

- Nøkkelen er å legge om timeplanen, ikke avslå.

Ned med tempoet

Har "en kjapp en" blitt normen før dere legger dere om kveldene? Det er lett å glemme å stoppe opp og nyte livet og tilværelsen sammen, mye på grunn av at vi har et generelt travelt liv. Og om du merker at kjæresten din ofte har hastverk fremfor å bruke god tid til å nyte sexen sammen med deg, er det viktig at du ber ham om å ta det med ro og heller nyte tiden.

- Trekk deg unna på en leken måte noen ganger, setter han på farten igjen, trekk deg unna igjen og til slutt vil han ta hintet.

Ta kontroll

Hvis du er misfornøyd med at han ikke berører deg på riktig sted eller gjør det du ønsker at han skal, er det du som må ta kontroll mener sexeksperten.

- Ta hånden hans og plasser den hvor du vil ha den, fortell ham at han skal sette seg lenger opp, trenge dypere inn i deg eller ta deg hardere! Han vil bli veldig fornøyd når han får se hvor mye mer du nyter sexen med han mens han gjør det du ønsker at han skal gjøre med deg, sier hun.

Ut av misjonæren

Mannen øverst kan bli kjedelig i lengden, men dere kan krydre sexlivet ved å velge andre stillinger og andre rom å ha sex i. Så snart du foreslår at du sitter oppå ha, eller at dere skal gjøre det på spisebordet, vil han bli veldig tent.

Oppfordre ham til å ha sex oftere

Noen menn tenker på sex hvert minutt, men også kvinner tenker på sex ofte! Og hvis du ønsker å ha sex oftere enn tre ganger i uken, må du enten si det direkte til ham eller gi ham hint som å plassere undertøyet ditt rundt omkring i huset, foreslår sexterapeuten.

Motivasjon

Etter en lang dag på jobben er det ikke overraskende at han heller vil sløve på sofaen og slappe av. Og det er her du kan få det du ønsker; du hjelper ham med å slappe av, skru av TV, gi ham massasje, kos med ham, gi han kyss på nakken og bruk kroppskontakten i sofaen. Det vil definitivt motivere kjæresten din.

Ingen klisjé

Hvis du ønsker at han skal bli røffere og bedre på soverommet, bør du også hjelpe ham å få lysten til å bli deretter. Du trenger ikke lage middag i undertøyet, men noe så enkelt som å kjøpe en gjennomsiktig nattkjole du kan bruke på lørdagskvelden når dere er hjemme alene, vil få ham i humør.

- Og når du ser bra ut, føler du deg deg også mer sexy og selvsikker. På den måten vil også mannen din få ekstra lyst på deg, sier Ian Kerner, sexterapeut og forfatter av boken "She Comes First".

Dra tilbake til romantikken

Alle par har gode minner fra da de hadde fantastisk sex, gjerne på en spesiell ferie. Av og til kan bare det å bli påminnet om hva dere har sammen være nok til å bli tente på hverandre.

- Ta en titt på feriebildene sammen og mimre over den fantastiske sexen dere hadde på turen. Om dere har budsjett til det, hvorfor ikke bestille en deilig og romantisk reise som dere kan nyte livet på? Dessuten er det alltid lov å ta tre-fire bryllupsreiser, sier Kerner.

Fokuser på en ting

Om det er noe som plager deg ved sexlivet, så ikke forvent at alt kan fikses på en og samme kveld.

- Istedet er det lurt å fokusere på en ting av gangen hver gang dere har sex. For eksempel kan dere se på en erotisk film sammen en kveld, og en annen kveld ta inn på et hotell for natten, sier Kerner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning