Kjærestens pene OG hyggelige venninne

De er ofte sammen uten deg og liker hverandres selskap. Hvordan skal man egentlig takle det?

Publisert Oppdatert
Mange kjenner til følelsen når kjæresten skal ut døren for å møte bestevenninnen sin som man selv ikke har så god kontakt med. Det blir ekstra vanskelig når hun ikke bare er superhyggelig med en knall personlighet, hun er også smellvakker..

Jenteprat

Nå er det jo en gang slik at man bør kunne stole på kjæresten sin og samtidig være voksen nok til å takle at han er med andre kvinner.

Les også: Gir litt mer f...

Les også: Slik binder han seg til deg

Les også: Våre sexbekymringerAllikevel er dette noe som kan plage vettet av oss kvinner, og dette tema er hyppig diskutert i venninnegjengen. Så hvordan skal man gå fram for å takle situasjonen bedre?

Husk på

  • Det er først og fremst greit å huske på at det er helt normalt at du kjenner på dette. Kjæresten din ville nok vært litt betenkt og gjerne følt seg litt mer usikker på seg selv dersom du hadde en tilsvarende god guttekompis.
  • Selv om man elsker noen høyt, kan fantasien spille en en del puss, og det er forsvarsmekanismen og frykten i deg som setter i gang en naturlig "kampprosess". Dette er noe som faktisk bør være i oss - det handler om å kjempe for de menneskene som betyr mye for oss, og en likegyldig følelse til det hele ville vært enda mer bekymringsfullt.
  • Så skal man altså takle dette på en voksen måte. Først og fremst er det essensielt at man da kommuniserer ærlig med partneren sin og sier det man går rundt å bærer på.
  • I tillegg handler det om hvordan man sier det. Unngå en sutrete, sur eller negativ måte å si det på. Du kommer lengre hvis du forteller på en saklig måte hva du plages med. Fortell akkurat hva du tenker rundt det hele. Still gjerne litt nysgjerrige spørsmål, du er jo faktisk opptatt av at han skal ha det bra og kose seg med vennene sine.
  • Du har også rett til å spørre ham om du kan få lov å være med de to og bli bedre kjent med henne, på samme måte som du blir kjent med kameratene hans.
  • Til slutt: Ikke glem at han har valgt å være sammen med deg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen