Jakten på G-punktet

- Det viktigste er at du er kåt, sier Cecilie Kjensli. Få ekspertrådene her!

Publisert Oppdatert
I følge sexekspertene er det klitoris som er det store lystsenteret hos kvinnen, men er du heldig har du et g-punkt rett bak moroknappen! Følg ekspertenes råd og finn det hellige punktet.

Lysbetont massering

Sexpirator og redaktør for Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, forteller at kvinnen må være kåt for i det hele tatt å finne den lille oppsvulmede klumpen som ligger på skjedeveggen mot magen, noen centimeter inn.

- Den beste metoden etter min erfaring, er å massere klitoris til det nesten går for deg, så fortsetter du på innsiden enten med fingrene eller en vibrator som du presser mot mageområdet. Det er utrolig viktig å knipe med musklene du har i vagina. Knip, knip, knip rytmisk, også med rompa. Om temperaturen og kåtheten daler, masserer du klitoris igjen til du er på topp, så fortsetter du innvendig som før. Det er og lov å jukse litt med fingre på klitoris og en vibrator eller hva det måtte være på innsiden som mottrykk, forklarer Kjensli til Kvinneguiden.

Nettredaktør og seksualrådgiver Kjersti Antonsen sier det er lurt å gå på do og tømme blæren før dere begynner siden stimulering av g-punktet kan føre til en "tissetrang" da man stimulerer området under og rundt blæren.

- Den enkleste måten å finne g-punktet på er å ligge på ryggen, gjerne med en pute under rumpa og fotsålene ned på sengen. Med en eller to fingre kan man lete på fremre skjedevegg, cirka fire til seks centimeter inn i skjeden, forklarer Antonsen til Kvinneguiden.

Om du forventer at mannen din skal finne g-punktet så lett som bare det, må du tro om igjen. Sexpiratoren mener at jenta må bidra like mye og være tydelig på hva som er godt. Samtidig er det viktig at dere har sex og at mannen ikke oppfører seg som en gynekolog!

- Det må være lystbetont. Mannen kan gjerne kysse, slikke og nappe i klitoris samtidig som han har peke- og langefinger halvveis opp i vagina som han presser mot klitoris, forklarer Kjensli.

- Noen stillinger stimulerer g-punktet lettere, mange stillinger hvor han penetrerer henne bakfra er flotte for å gi riktig vinkel, legger Antonsen til.

Roting i senga

Om du har vært på jakt etter g-punktet lenge, trenger du ikke bekymre deg så mye. Både Kjensli og Antonsen forteller at vi mennesker er ganske ulike, og vi er fra naturens side blitt forskjellig utstyrt.

- Som ved området rundt og på klitoris er det noen som er veldig følsomme og reagerer lett på stimulering, mens andre knapt reagerer på noen form for stimulering på grunn av mindre følsomhet. Derfor spiller det ingen rolle hvor lang erfaring man har. Sex er bedre etter at man har fått trent en stund, og slik er det gjerne med g-punkts orgasmer også. Det er ikke det første man leter etter på en ny dame, for å si det sånn, mener Antonsen.

Kjensli mener at for å finne g-punktet må du i allefall ha snøring på vanlige orgasmer som man får via klitorismassasje!

- Bra sex får man først når man er avslappa i forhold til kroppen sin og hvor godt man kjenner den, og ikke minst i forhold til den man eventuelt ligger med. Man skal uansett ikke stresse når det gjelder sex, men heller la det komme med tiden. Klart det hjelper å kjenne kroppen sin og vite hvordan man liker å ha seg, og da må man jo ikke være forknytt men, heller åpen og leken, mener sexpiratoren.

Fremdeles god sex

Og Kjensli kan berolige de fleste ved at mesteparten av alle mennesker har god sex uten å noen gang berøre kvinnens g-punkt.

- Mange finner aldri G-punktet sitt, og jeg syns vel på en måte at det er litt overdrevent fokus på dette punktet i og med at mange sliter med vanlige orgasmer. G-punktet er for viderekommende, og får du det ikke til vanlig, så jobb videre med grunnmuren før du bygger huset, repliserer Kjensli.

Antonsen tror at om man jakter så mye på g-punktet at man glemmer hva man egentlig holder på med, er det på tide å gi seg.

- Sex kan være fantastisk selv om man ikke finner g-punktet. 90 prosent av alle kvinner trenger jo stimulanse av klitoris for å få orgasme, og den orgasmen er jo ikke noe dårligere. Dessuten er det ikke alltid orgasmen som står i fokus når man har sex, det å komme nære partneren og ha det fint sammen er jo nesten like bra. Man må ikke strebe etter det ene eller det andre. Har man det fint som man har det, er det vel ingenting mer man burde ønske seg, smiler rådgiveren.

Så hvordan vet man egentlig når g-punktet berøres? Også her varierer dette fra kvinne til kvinne og Kjensli forklarer at g-punktsfølelsen er ikke like intens som kitorisfølelsen, men den kjennes større, varmere og våtere, nesten som om hele den nedre delen av magen er et stort erogent område.

- Orgasmen kommer som en flom igjennom hele magen før den munner ut i kjønnet ditt. Helt herlig! Det gjelder å ha masse, deilig sex, så kommer følelsen kanskje til slutt. Men den kommer ikke ved teknisk og kjedelig leting, forsikrer sexpirator Kjensli.

- Husk at g-punktet ikke er en "magisk bryter" som vil utløse intense orgasmer med en gang. Det trengs tid, øvelse og tålmodighet for å få det til, øvelse gjør mester, oppmoder Antonsen.

Kjensli er enig med Antonsen, snakker av erfaring og er selv strålende fornøyd;

- De lærde strides om det finnes et G-punkt, men jeg har i allefall funnet mitt, avslører Kjensli.FAKTA OM G-PUNKTET:Nettredaktør og seksualrådgiver Kjersti Antonsen forklarer:

  • G-punktet er plassert rundt fem centimeter inne i skjeden, noen har det plassert litt lenger ute, andre litt lenger inn. G-punktet ligger oppe i fremre skjedevegg, i vevet mellom skjeden og urinrøret

  • Selve G-punktet er egentlig et svamplegeme, og har visse likhetstrekk med mannens penis. Ved stimulering vil dette svamplegemet fylles med blod, og svelle opp.

  • G-punktet kalles også urinrørssvamp, siden det er plassert rundt urinrøret. Inne i selve urinrørssvampen, eller g-punktet, ligger det flere kjertler. Disse kjertlene kan av og til utskille en spesiell væske.

  • Når g-punktet berøres får man en "nå må jeg tisse" - følelse fordi man stimulerer punktet under blæren. Men den går over når man er i gang.

  • G-punkts orgasmer føles "dypere" enn klitorisorgasmer. Ved fortsatt stimulering av g-punktet etter orgasmen er det mulig at man kan få flere orgasmer ved stimulering. Det oppstår gjerne en "pyramideeffekt" slik at den neste orgasmen kan føles bedre enn den første.

  • Det er mange som fortsatt leter etter g-punktet, det er sagnomsust og debatten om det eksisterer eller ikke er fortsatt sterk. Kvinner som har funnet sitt g-punkt vet at det finnes, mens andre er i tvil. God tro kan flytte fjell, og om man velger å tro at man har funnet sitt g-punkt, har man sannsynligvis det. Uansett om det kan påvises medisinsk eller ikke; så lenge man har det gøy og deilig når man holder på med jakten , er det jo verdt et forsøk!

  • Forutsetningen for å finne det berømte punktet er at hun må være våt og kåt, det nytter ikke å lete etter g-punktet på vitenskapelig basis , like lite som man kan forvente å få en klitorisorgasme ved å se på bildet av en kjekk mann. Det forekommer, men er lite utbredt, så ha tålmodighet.

  • Man kan normalt ikke føle g-punktet på samme måte som klitoris, og mange har derfor problemer med å lokalisere det. Det antas at de aller fleste kvinner har et g-punkt, men at ikke alle nødvendigvis har et g-punkt som vil reagere positivt på stimulering.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning