Jage ut samboeren?

Behov for alenetid? "Jeg ser ikke helt problemet med å "jage" ut personen", sier en forumbruker.

Jage ut samboeren?
Jage ut samboeren?
Publisert Oppdatert
Den intense tosomheten samboerskapets lune rede byr på, kan innimellom bli for mye noen. Spesielt om den man bor med ikke er særlig sosial av seg, og stort sett er hjemme hver kveld.

Les også: Poke = flørt?

Les også: Mat for lysten

Les også: Nyforelsket og smågal


I forumtråden «Behov for alenetid» i vårt forum Samliv og relasjoner, ber en bruker om tips til hva man kan gjøre, når man til tider føler behovet for å kunne være litt alene hjemme.

Her er noen av forslagene hun fikk:

Bruker soverommet
«Hva med å oppholde dere i ulike rom ei stund? Når jeg virkelig vil være alene, går jeg på soverommet og gjør det jeg vil der. Sånn ellers, synes jeg ikke det er helt rettferdig å "jage ut" en kar som ikke har noe å gjøre ute, så da hender det at jeg tar turen ut selv. En gåtur i skogen eller langs havet gjør susen».

Sende ut den andre
«Jeg ser ikke helt problemet med å "jage" ut personen eller benytte et av de andre rommene i leiligheten/huset om muligheten er der. Til å være alene og gjøre det man vil».

Gå ut selv
«Det er ikke rettferdig å sparke ham ut, så hvis jeg var deg hadde jeg dratt på kino, sittet på kafe og lest, gått en tur i skogen og så videre».

Se på serier
«Når jeg vil ha litt alenetid går jeg meg en tur, eller legger meg på soverommet å ser en serie jeg følger med på/film».

Hjelpe han litt på vei
«Hender seg at jeg "er snill" og foreslår at sambo kanskje skal dra til noen kompiser å spille FIFA, så han får vært litt med de og...».

Ønsker ikke å gå ut for alenetid
«Er det da rettferdig om man er i et forhold med en mindre sosial part å alltid måtte gå ut for å få alenetid? Kjenner meg selv igjen, og mannen kan ikke forså behovet for å være alene. Jeg synes ikke det er helt rettferdig at man alltid må gå ut for å være alene, selv om det klart er kjipt å sende ham ut».

Hva mener du? Er det greit å kaste ut samboeren når man har behov for å være litt alene? Del dine tanker i diskusjonstråden. alene_hoyde.280x420

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning