Takle hans sjalusi

Hva gjør du egentlig når han ikke stoler på deg?

Publisert Oppdatert
Sjalusi er ikke en behagelig følelse, verken for den som er det selv, eller den som blir utsatt for det. Så hva kan du egentlig gjøre om kjæresten din ikke greier å stole på deg? Her er noen råd:

Steg 1
Først bør du forsøke å finne ut så mye du kan om din kjæres bakgrunn. Er det en god grunn til at han er så usikker og sjalu? Kan det faktisk være slik at noen har bedratt han, og at han derfor er redd for at det skal skje igjen? Det er mange mulige grunner til at kjæresten din er usikker.

Finn det rette tidspunktet for en ordentlig prat. Fortell at du er så inderlig glad i han, at han kan stole på deg, og at du ønsker å være sammen med han. Ikke gi deg før du ser at han virkelig forstår at du mener det du sier. Spør rett ut hvorfor han føler slik sjalusi, uten å virke fordømmende eller agressiv.

Steg 2
Hvis du først vet hvorfor han er så sjalu, blir det lettere å jobbe med å få han til å stole på deg. Fortell at du ønsker å gjøre det som står i din makt for at han skal bli trygg. I løpet av den tiden det måtte ta å få tryggheten tilbake i forholdet, bør du ikke under noen omstendigheter nevne ekskjærester, kjekke gutter eller gjøre andre ting som kan vekke usikkerhet. La han føle seg elsket, forstått og eksklusiv. Det er fullt mulig å bli kvitt sjalusi og de vonde følelsene, men det tar tid, og kan kreve mye av en partner.

Steg 3
Skulle dine anstrengelser og forsøk på kommunikasjon ikke føre frem, bør du la temaet ligge en stund. Det trenger ikke være verre enn at han har en dårlig periode, eller at en konkret episode har utløst disse følelsene.

Les også: Faller du alltid for feil menn?

Les også: Sjalusi er ikke kjærlighet

Les også: Slik får dere et sunt forhold


Steg 4
Det er uansett veldig viktig å huske på å ta vare på deg selv. Hvis du oppriktig har forsøkt å fikse problemet flere ganger, uten respons eller tegn på at det hjelper, bør du tenke deg godt om. Vil du leve i et forhold under konstant press for å ikke gjøre den andre sjalu? Du har også behov å være helt trygg i forholdet.

Kilde: ehow.com sjalu_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen