Ikke ødelegg forholdet hans

Du har falt for mannen med stor M, men han er opptatt. Familieterapeut advarer deg.

Publisert Oppdatert
Til tider er det helt umulig å forstå hvorfor man faller pladask for helt feil person, hvorfor man vil ha noen man aldri kan få, men også hvorfor man bør styre langt unna personen.

Familieterapeut Kari E. Holter mener først og fremst at du tar en veldig stor risiko dersom du går for mannen du vil ha, selv om han allerede har kjæreste.

- Det kommer selvsagt helt an på hvilket forhold mannen er i, om han lever i et dårlig eller bra forhold fra før. Men, i utgangspunktet er det en stor risk å ta, både fordi det kan ødelegge for det forholdet han er i og fordi det gir en vanskelig start på et nytt forhold. Dersom mannen har barn, er det også vanskeligere for dem å takle situasjonen. I slike situasjoner kan en ofte se at barna avviser den av foreldrene som forlater familien til fordel for en ny partner, mener Holter.

Snakk med ham

Om du er med på å ødelegge forholdet hans når du er klar over at han er opptatt, eller om det er han selv som er den store synderen, kommer an på hvilke avtaler han og partneren har gjort med hverandre, tror Holter.

- Enkelte par gir hverandre spillerom for å ha fysiske forhold med andre, men de fleste vil nok ikke akseptere det. Dersom det ikke er akseptert av den andre, er du med på å ødelegge det forholdet som han har, mener familieterapeuten.

Les også: Dette viser at han er interessert

Les også: Venner med fordeler

Les også: Fortelle om utroskap?Hvis du er forelsket i den opptatte mannen uten at han er klar over det, og du samtidig merker interesse fra hans side, kan det være smart å ta dette opp med ham;

- Da vil det være av betydning å avklare tidlig om mannen er klar for et nytt forhold og om dere skal satse på å bli bedre kjent. Man kan avklare på en høflig og direkte måte hvilke intensjoner han har og hvorfor. Dersom du ikke har merket noen interesse fra hans side, bør du heller ikke ta initiativ til å spørre om du er interessant for ham, sier hun.

Notorisk rundbrenner?

Om du allerede har fått mye positiv respons fra han du er betatt av, som komplimenter og ærlige kommentarer, er det ganske tydelig at han flørter med deg. Men vær obs:

- Gjør han det med andre også, eller kun med deg? Har han ærlige hensikter, eller er han en notorisk rundbrenner? Dette er noe som er viktig å få avklart tidlig, tipser Holter.

Man utsetter også seg selv for å bli skuffet og såret dersom han ikke vil bryte det forholdet som han er i. Familieterapeuten mener at det blir et savn etter noe som var, men som ikke kan fortsette.

- Opplevelsen av å bli dumpet og sveket kan være smertefull. Det kan ta tid å komme over kjærlighetssorgen og bli klar for å møte en ny mann igjen. Det er viktig å kutte all kontakt med mannen og aktivisere seg sosialt, sier Holter og foreslår videre;

- Snakk med en god venninne, gå turer og si ja til invitasjoner. Sørg for å ha avtaler i helgene og unngå å sitte for mye hjemme alene og sørge. Meld deg på kurs, turer og trening. Oppsøk nye miljøer, bryt gamle mønstre og ikke mist troen på at det finnes en riktig mann, som ikke er opptatt, for deg der ute, avslutter hun. trist2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning