Forelsket i opptatt mann

Hva i alle dager har du rotet deg oppi når du har involvert deg med en mann som allerede har en partner?

Publisert Oppdatert
Du har kanskje lekt deg rundt og kost deg i selskap med flere menn opp igjennom årene, men du har aldri truffet den perfekte, store kjærligheten før nå. Det er bare ett problem; han har kjæreste fra før.

For dypt involvert?

Mange kvinner havner i situasjonen som "den andre kvinnen" og involverer seg med en gift mann, en mann med samboer eller kjæreste, og gjerne også barn. Det er umulig å stoppe forelskelsen, og man gjør hva som helst for å lure seg til litt ekstra tid med hverandre.

Men er det i det hele tatt noe poeng i å håpe på at dette er et forhold som kan utvikle seg til noe positivt mellom dere to? Og hva gjør man når man opplever at man er forelsket i en person som man absolutt ikke bør være forelsket i?

Les også: Er han utro?

Les også: Kom deg etter utroskapPsykolog og samlivsekspert Frode Thuen forteller at det ofte er litt i seneste laget å snu når man først har blitt forelsket;

- En skikkelig forelskelse kan være veldig vanskelig å frigjøre seg fra. Man føler seg gjerne helt besatt og fanget, sier han, og legger til at det beste er å gi seg mens leken er god;

- Man har et større handlingsrom i de innledende fasene. Hvis man begynner å bli fascinert av en person som man innerst inne vet ikke er til å stole på, bør man bare trekke seg unna mens man ennå er i stand til å løsrive seg fra fasinasjonen, sier han til Kvinneguiden.

Ender sjeldent godt

Dette er jo selvsagt lettere sagt enn gjort for alle som kan oppleve å bli interessert i "feil" person, og som regel forstår man kanskje ikke helt hva som er i ferd med å skje før man er virkelig forelsket. Så hva gjør man? Det er vel liten sannsynlighet for at den gifte mannen vil bryte opp og fortsette et nytt forhold med sin elskerinne?

Les også: Sjalusi beskytter kjærligheten

Les også: Sexprat er utroskap

Les også: Slik varer forholdet livet ut- Noen forlater kone og familie for elskerinnens skyld, men de fleste gjør det nok ikke. Og som en generell regel bør man holde seg unna menn som allerede er etablert i et forhold - både for sin egen skyld, og av hensyn til mannens partner, og eventuelle barn som vil bli berørt, sier psykologen.

En annen sak er at et forhold som blir etablert som følge av utroskap, ikke akkurat gir et stabilt grunnlag for videre kjærlighet;

- Slike forhold får ofte en vanskelig start og det går forholdsvis ofte dårlig med dem, mener Thuen.

Med andre ord; en gang utro - alltid utro;

- På mange måter er det som å snuble i starten, og det går som kjent, ofte galt også i fortsettelsen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen