Føler seg forpliktet til sex

Trist men sant - kvinner tenker heller "bør" fremfor "vil".

Føler seg forpliktet til sex
Føler seg forpliktet til sex
Publisert Oppdatert
Hvor mange ganger i uken har du sex med partneren din? Har du tenkt over det faktum at du føler presset til å ha sex fordi du "bør" istedet for å faktisk ville det?

I følge en undersøkelse gjort av magasinet HealthyWomen har du mest sannsynlig sex én gang eller ikke i det hele tatt per uke.

Gjør det for deg selv

I studien ble over 1000 kvinner intervjuet, og det viser seg at 66 prosent av de spurte har sex maks én gang i uken. Undersøkelsen viser også at kvinnene føler seg forpliktet til å ha sex med partneren sin fremfor å kjenne noe særlig lyst.

Les også: Visste du dette?

Les også: Realiser sexfantasiene

Les også: Viktig sexsnakkGrunnlegger av GoodInBed.org, Ian Kerner, mener allikevel at "veldedighetssex" er bedre enn null sex. I følge Kerner hjelper det å stabilisere en god kontakt med partneren igjen når begge er travle med hverdagsplikter som jobb, foreldrerollen og alt det andre som skubber sex nedover på prioriteringslisten.

- Men selvsagt bør man tenke på sex som noe vi gjør for oss selv fremfor nok en plikt man gjør for partneren sin, sier han.

Fysiske fordeler

Elizabeth Battaglino Cahill, direktør ved HealthyWomen mener at undersøkelsen viser at kvinner faktisk ikke forstår den fysiske fordelen ved å ha sex.

- Ved siden av fordelen ved å forme et mer intimt forhold og et sterkere bånd med partneren, vil et aktivt sexliv også hjelpe deg å redusere stress, styrke bekkenmuskulaturen, øke immunforsvaret og brenne kalorier, sier hun.

Men ikke bare det, sex er også bra for utseendet. I følge forskningen kan regelmessig sex også være kilden til et yngre utseendet. En annen studie ved Royal Edinburgh Hospital i Skottland fant ut at kvinner som har sex fire ganger eller mer i uken, så opp til ti år yngre ut enn deres virkelige alder.

Så dersom et bedre forhold med partneren din eller muligheten for å redusere stress i kroppen ikke motiverer deg for å ha sex oftere, kan du jo ta en titt på et bilde av deg selv fra ti år tilbake og se om det motiverer deg for hyppigere sexaktivitet...

lidenskap220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen