Hett for par

Dette gjør forholdet sexy

Med disse tipsene gir du nytt liv til det gamle sexlivet.

LEK: Noe av det viktigste for å holde liv i forholdet er leken.
LEK: Noe av det viktigste for å holde liv i forholdet er leken. Foto: FOTO: Crestock.
Publisert Oppdatert

Hotte tips

  • Husk å flørte med partneren din. Stikk for eksempel små, frekke eller romantiske lapper på gjemmesteder hvor du vet at partneren din finner dem i løpet av dagen. Flørt med kroppspråket, send sms, mail eller meldinger. Hvordan og når er ikke så viktig. Det viktige er at man husker å gjøre det en gang i blant.
  • Gjør deg attraktiv for partneren din. Enten du velger å gjøre det med smil, undertøy, make-up eller sjarm. Bare pass på at du ikke glemmer det. Vi tenner lettere på en som er attraktiv. Ja, det er deilig å komme hjem, finne frem joggebuksa og slenge seg på sofaen, men må du gjøre det hver dag? Og de dagene du gjør det, husker du da på sjarmen?
  • Bruk sexleketøy sammen. Det finnes mange spennende leker som er utviklet for par, som gir nye opplevelser for begge to. Og husk på at et leketøy aldri er en truende erstatning, det er et supplement som gir variasjoner. Ensformig sex blir ofte kjedelig, og lysten kan forsvinne, så unn hverandre nye gleder.
  • Kroppskontakt. Ta på partneren din. Lette berøringer i forbifarten betyr så mye. Agendaen din behøver ikke være sex der og da, men rett og slett bare for å ivareta nærheten.
  • Bli bedre kjent med egne lyster. Finn ut hva du tenner på og lær deg å nyte egen kropp. Det er viktig å kjenne kroppen sin, før man lar noen andre tukle med den. Jo mer du vet, jo mer kan du nyte sex.
  • Bestem deg for å lage en erotisk overraskelse for partneren din, minst en gang i måneden. Eller dere kan bli enige om en bestemt ukedag og avtale at dere bytter på å gjøre en ekstra innsats for å skape en god opplevelse. Tørr å være litt frekk. Tørr å leke sammen. Plei lysten. Sex er jo noe av det beste vi kan bruke tid på.

Kilde: Solveig Nordanger

Ja, dere har det bra sammen fordi dere samarbeider bra, er glade i hverandre, respekterer hverandre og er trygge på hverandre.

Problemet er at lidenskapen har dabbet av og dere kjeder dere sammen.

Bevar leken

Da er det jammen vanskelig å tenne på hverandre også. Så hvordan komme dere bort fra den traurige, fastgrodde sexen som dere har opplevd så altfor lenge?

- Det aller viktigste er å bevare leken. Lek og glede skaper lyst. Travle og hektiske hverdager er noe de fleste kjenner seg igjen i, og mange sliter med å prioritere og pleie lysten. Ta ansvar for sexen i forholdet, ikke vær passiv og overlat alt til partner. Bestem deg for å ha en huskeliste som passer for akkurat dere. Det anbefaler Solveig Nordanger som står bak nettbutikkene LilleFrekke.no og Voksenlek.no.

Utfordre grensene

Hun understreker viktigheten av fantasi og kreativitet for å riste liv i det rutinepregede sexlivet.

- Mange synes det er morsomt å eksperimentere med rollespill, og eventuelt bruke leketøy sammen. Våg mer, det er bare lek. Å utfordre sine egne og partners grenser er sunt. Man skal selvfølgelig ikke legge noe press på seg selv eller partner, men bruk gjerne litt tid til å tenke på hvor ufarlig erotikk egentlig er. Det å tørre å prøve nye ting er spennende. Og om man ikke liker det, er det jo ikke verre enn at man lar være å gjenta det, sier Nordanger til Kvinneguiden.

Hun tror heller ikke det er dumt å ta et kurs sammen for å få nye idéer da det er mengder av måter å variere sexen på.

- Kursene hos for eksempel Avansert Seksualitet kan gi mye inspirasjon, det samme kan gode bøker og tips fra nettforum. Snakk om sex, det er ikke så farlig, oppfordrer hun.

Stemning for sex

Du har sikkert lest mange ganger at sexy undertøy kan være med på å sprite opp parlivet. Likevel er det ikke sikkert at dette faller seg så naturlig for alle. Så hvordan gjøre dette uten at stemningen blir pinlig?

- Alle har godt av å pynte seg litt ekstra innimellom. Man føler seg mer attraktiv og de aller fleste blir pirret av litt lekkert undertøy. Hvis det er uvant og man er litt redd for at det skal bli en pinlig stemning rundt dette, så gi gjerne partneren din et lite hint på forhånd. Si for eksempel at du har en romantisk og frekk overraskelse han kan glede seg til, tipser Nordanger.

Og for all del; det hjelper definitivt å skape god stemning for sex. Musikk kan for eksempel dreie tankene våre i en mer erotisk retning.

- En musikkliste med masse sexy låter som både er energisk, romantisk og avslappende kan sette stemningen. Det er bare å velge i forhold til den settingen du ønsker. Eksempler er smooth-jazz til typisk romantisk sex, avslappende musikk for massasje og eventuelt litt rock'n roll for heftigere sex

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen