Derfor ryker ekteskapet

10 triste grunner.

Derfor ryker ekteskapet
Derfor ryker ekteskapet
Publisert Oppdatert
Visste du at det vil være en million skilsmisser i USA dette året? Og at Sverige har den høyeste andelen av nye ekteskap som ender i skilsmisse på nesten 55 prosent? I USA er sjansen for at et ekteskap ender i skilsmisse 45,8 prosent, til sammenligning med India hvor tallet er 1,1 prosent, i følge DivorceKit.com.

Flere studier viser at alderen for når folk gifter seg påvirker sannsynligheten for suksess. For eksempel viser studiene at en tredjedel av kvinner som gifter seg før de er 24 vil ende opp skilt.

Det er flere store og små grunner til hvorfor et ekteskap havarerer. Nettsiden presenterer ti av de:

Krangel om småting

Et ekteskap består av de små tingene som å ta ut søpla og hente barna fra skolen. Hvis det blir frustrasjon rundt de små tingene, kan det velte hele ekteskapet.

Les også: Derfor er vi monogame

Les også: 5 kriser i forholdet

Les også: Nøkkelen til et langt forholdStress over uvesentligheter

Hvis dere stresser over uviktige ting, er dette noe som vil bygge seg større og større etter hvert.

Mye tid fra hverandre

Hvis venner, arbeid eller hobbyer tar for av en eller begges tid, er dette også en vanlig faktor til at ekteskapet ryker.

Kritikk og syting

Disse to tingene er som oftest alt annet enn rasjonell oppførsel og kan spise bort sjelen i et ekteskap.

Økonomisk ubalanse

Familiens budsjett skal dekke familiens behov. Hvis én person gjør innkjøp som i vesentlig grad påvirker det totale budsjettet uten å konsultere den andre personen, vil dette føre til sinne, frustrasjon og i verste fall brudd.

Dere jobber ikke

Dere gjorde en betydelig innsats for å forfølge og tiltrekke hverandre før dere ble kjærester. Innsatsen dere la inn da burde ikke ha endt på bryllupsdagen eller rett etterpå. Hvis dere ikke lenger jobber for å gjøre dere attraktive for hverandre, er det ikke rart at dere mister lysten på hverandre.

Offerrolle

Skylder dere på hverandre hele tiden? Hvis du føler du er offeret i forholdet, er det sannsynlig at ekteskapet ikke vil vare mye lenger.

Usakelig krangel

Du har rett til å dele dine følelser, men når uenigheten oppstår, må du holde dine argumenter ekte og relevante. Unngå usakeligheter og ikke vær anklagende, og la partneren din trekke seg tilbake med verdighet.

Privatliv bør holdes privat

Det er ting i ekteskapet som bare bør være mellom dere to. Når du forteller dine venner eller familiemedlemmer om ting som ikke bør deles, bryter du noen løfter i ekteskapet. Det er et spørsmål om tillit.

Sexnekt

Når sex forsvinner ut av ekteskapet, er forholdet i trøbbel. Med mindre dere kan få sexlivet opp og gå igjen, er sjansen stor for at ekteskapet vil dø ut.

Kilde: DivorceKit.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning