Derfor er en kjappis best

Dere behøver ikke ha sexmaraton for å oppleve kvalitetstid. En kjappis er ofte det beste!

Publisert Oppdatert
Er du lei av maratonsex som varer i timesvis, kan du trøste deg med at dette faktisk er noe som som oftest skjer på film og ikke i virkeligheten.

I følge en amerikansk studie er 10-minuttersex faktisk det aller beste!

Les også: Kjapp sex

Les også: Gi litt mer f...

Les også: La oss snakke om SEX!50 sexologer og samtaleterapeuter ved Sex Theory and Research i USA, snakket med sine klienter om hvor mye tid de syntes var rimelig å bruke på sex. Klientene svarte på hva de syntes var ideell lengde på et samleie, og svarene var entydige; ett til to minutter var for kort, to til syv minutter var akseptabelt og ti minutter var perfekt. Sammenlagt syntes deltakerne i undersøkelsen at en økt som oversteg 15 minutter ble for lang.

Forvrengt "filmsex"

I følge Pepper Schwarts, professor ved universitetet i Washington, har "kjappisen" et ufortjent dårlig rykte;

- Å ha lyst på kjapp sex handler ikke om mangel på kjærlighet, det handler rett og slett mer om lyst. Det betyr ikke at du ikke respekterer eller ikke liker din partner, skriver han på siden yourtango.com.

Kjapp sex er også en form for intimitet, mener professoren.

At en del kvinner og menn føler seg som dårlige elskere fordi de ikke orker maratonsex, mener ekspertene er populærkulturens skyld. Idéen om hvor lenge man har sex, er forvrengt i blant annet filmverdenen, skriver KK.no.

- Vi håper at denne studien justerer det fantasibildet og at resultatet istedet skal fungerer oppmuntrende, sier forskeren Eric Corty til The Telegraph.

Den danske sexologen Joan Ørting understreker at korvarig sex er bra.

- Tenk positivt. Sørg for at de tre til syv minuttene blir gudommelige!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning