Derfor er du utro

Du er slett ikke den første som har falt for fristelsen selv om du elsker din partner. Ekspert tipser.

Publisert Oppdatert
Du elsker kjæresten eller ektemannen din over alt på jord, kanskje har dere har et utrolig godt forhold, eller kanskje er det noe som mangler. Uansett har du ingen interesse av å bytte han ut, men så møter du en mann som virkelig tar deg med storm uten at du helt skjønner hva som skjer.

Attraktiv og utro

Av og til er det veldig klare årsaker til utroskap, og andre ganger er det vanskelig å forklare for seg selv og andre. Hver og en har sin individuelle grunn til sidespranget, men det er også mulig å si mye generelt om hvorfor man plutselig blir en utro person mot partneren sin.

Psykolog og samlivsekspert Frode Thuen mener at man som regel ikke har til hensikt å forlate partneren sin når man er utro.

Les også: Opphissende tips

Les også: Sex med ny type- Man ønsker bare å "krydre" tilværelsen, på det seksuelle eller følelsesmessige plan - eller begge deler, sier Thuen til Kvinneguiden.

Det kan skje med de fleste, og i enkelte livssituasjoner er man kanskje enda mer sårbar for et slikt feiltrinn. Samtidig er det svært liten tvil om at enkelte mennesker er mer utsatt for å være utro enn andre;

- Ja, det er det ikke tvil om. Noen har lavere barrierer mot å være utro enn andre, og noen har bedre anledning til å være det. Særlig det siste er viktig; de som selv er veldig attraktive får gjerne mange fristende tilbud som det kan være vanskelig å takke nei til.

Aldri for sent

Om du først har satt i gang med et lidenskapelig og intenst kjærlighetsforhold til en annen mann, er det ofte vanskelig å fortsette livet som normalt.

Les også: Irritert på kjæresten?

Les også: Samlivsterapi alene

Les også: Romantisk sex?- Det er nok mulig å fortsette som vanlig, men når noe har pågått lenge, blir man gjerne også dypt involvert i forholdet. Og da blir det naturligvis vanskelig å løsrive seg. Bordet fanger, med andre ord, sier psykologen.

Hvis skaden først har skjedd, tenker mange at løpet er kjørt. I følge Thuen er det imidlertid aldri for sent å snu;

- Det trenger aldri å være for sent, men jo lengre tiden går, jo vanskeligere vil det vanligvis være for partneren å forsone seg med utroskapen, hvis den kommer for en dag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen