Den store kjærligheten

Hvordan kan man vite om man har funnet «den rette»?

Publisert Oppdatert
«Den eneste ene», «den store kjærligheten», «sjelevenn» og «den rette»... Kjært barn har mange navn, også når det kommer til parforholdet. Vi liker gjerne å sette en merkelapp på det.

Les også: Avstand bedrer forholdet

Les også: Få rett kjemi med ham

Les også: Kalde føtter?


Men finnes egentlig «den rette», og hvordan vet man i såfall at man har funnet den? I Kvinneguidens forum Samliv og relasjoner stiller en forumbruker nettopp dette spørsmålet:

"Jeg tror at man aldri kan være 100 % sikker, kanskje 99 %, men ikke 100. Er det bare meg som tenker slik om samboeren", spør trådstarter.

Svarene er mange, og meningene delte.

Her er et utdrag:
 • "Faktisk er det den lille tvilen som gir meg bølgene i forholdet, litt tvil og så vissheten om at jovisst er han den rette. Tror aldri jeg kommer til å være 100% sikker, selv om jeg elsker ham og vil være mest mulig med ham! Må ha litt spenning også, selv om jeg også vil være trygg i forholdet. Uten litt dynamikk setter jeg ikke så mye pris på de gode stundene".
 • "Min mor pleide alltid å si at når man møter den rette så vet man det, og det stemte faktisk den dagen jeg møtte samboeren min og faren til vårt kommende barn. I mine tidligere forhold har jeg villet så inderlig at ting skulle fungere at jeg konsekvent ignorerte den lille stemmen i bakhodet som sa meg at dette ikke var det rette. Den stemmen var som blåst bort når jeg møtte sambo og ting føltes rett og slett bare riktig på en måte jeg aldri hadde følte før. Og mamma vet hva hun snakker om etter 26 års ekteskap med pappa".
 • "Jeg tror man kan føle kjemi med mange, men at man ved litt lengre bekjentskap finner ut om man egentlig passer sammen eller ikke. Det er ren utopi i mine øyne at man liksom skal vite det når man treffer hverandre. Om man har møtt "den rette" eller ikke, viser seg altså etter hvert. Er man heldig kan man påstå at man "visste" det (hvordan kan man vite det om noen man ikke kjenner) i etterkant".
 • "En får aldri alt i èn person. Uansett hvor mye du leter, og tror at noe bedre finnes rundt neste sving, så fyller aldri èn person 100 prosent på alt. Så du kan jo fortsette å lete etter en gud eller et fantasiikon. Eller du kan nøye deg med en helt ok mann, som sikkert gjør så godt han kan".
 • "Det finnes mange rette, og tilsynelatende grønnere gress".
 • "Selvfølgelig er det viktig at en føler at den rette er en man ser for seg å dele livet med, få barn sammen med, bli gammel sammen med og så videre, men livet er altfor skjørt til å se altfor langt fram. Vi kvinner er ofte veldig flinke til å analysere og planlegge, og jeg tror vi har noe å lære i forhold til å nyte lykken sammen med den rette, og ikke gå oss bort i alle mulige bekymringer og planer om fremtiden. Og jeg tror at det er nettopp disse hverdagsøyeblikkene som gjør at han er det rette for deg, det er tross alt disse øyeblikkene som gir deg tryggheten ovenfor din partner".
 • "Når man har kranglet så busta fyker og man fremdeles elsker vedkommende og ikke kan se for seg noen annen da vet man"!
 • Jeg tror ikke "den rette" finnes, i den forstand at det finnes èn person der ute som man er ment til å være sammen med. Jeg tror man kan være mer eller mindre rett for hverandre, alt etter hvor kompatibel man er. Selv har jeg ingen tvil om at jeg ønsker å dele mitt liv med min samboer, men jeg har ikke noen tro på en skjebne som har laget oss til den rette for hverandre".
 • "Jeg er en av de som tenker at kjæresten min er den eneste rette for meg. Kan godt hende det faktisk ikke er slik, men så lenge jeg føler det sånn så bare er det slik. Det er ikke nødvendigvis noe rasjonelt man kan forklare, det er bare noe jeg vet eller føler. Jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten ham, og livet uten ham virker ufattelig trist".
 • "Fravær av tvil. Du bare vet. Det betyr ikke at det ikke er utfordringer, eller mangler, eller irritasjoner. Men du vet bare, og kjenner en indre ro. Ikke dermed sagt at den andre mener det samme....Først da er man virkelig heldig..."
 • "Jeg har truffet den rette mange ganger jeg. Det er det mange som har gjort tror jeg..."
 • "Jeg tror ikke på "den eneste rette". Jeg tror det handler om å finne et menneske som man passer så godt sammen med at man ikke kan tenke seg et liv uten det mennesket".
denstore_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning