14 fakta om analsex

Noen jenter syns det er lettere å få orgasme ved analsex fremfor vaginalsex - hvis du vet hva du gjør.

Publisert Oppdatert
Følelse

Anusåpningen din er full av nervetråder og fine hårstrå som gjør det svært følsomt. Det myke rosa vevet rundt åpningen svulmer i likhet med skjeden opp når man er kåt, og siden tarmen deler vegg med skjeden så virker berøringer i baken indirekte på skjeden som igjen er dårligere utstyrt med nervetråder.

Biologi

Selve hullet kontrolleres av to sterke lukkemuskler. Den ytterste kan du stramme og kontrollere selv, mens den innerste er styrt av den ubevisste delen av nervesystemet, som blant annet også har kontroll på hjerterytme og stress. Du kan derfor ikke late som om du har lyst på noe oppi - for har du ikke det vil hullet automatisk snøre seg sammen.

Oppbygning

Om du engster deg for ufrivillige møter med kroppens slaggstoffer vil du sannsynligvis ikke gjøre det. Tarmen er nemlig finurlig bygd opp med flere sikkerhets-klaffer: Den nederste delen hvor fingre eller lignende trenger inn blir ikke fylt med «det du vet» før i den siste fasen når du virkelig kjenner at du må på do, og da er du neppe særlig klar for action heller. Men det er klart - litt smuss kan alltids ligge igjen, og da får du bare vaske deg etterpå.

Historikk

Historisk sett har analsex blitt brukt til å holde jomfruhinnen intakt og for å hindre graviditet, men teknikken er ikke helt til å stole på fordi sæd kan dryppe fra anus til skjeden (Kilde Sexboka/Gyldendal).

Egen lyst

Har du lyst har du lov, men om du ikke vil, så styr unna. Spesialsex er ikke noe man har for å være kul mot en lysten kjæreste, men fordi man ønsker det selv. Hvis man ikke gjør det blir det garantert smertefullt og mislykket. Se avsnitt om «biologi».

Cecilie Kjensli på Kvinneguiden! Kvinneguiden.no har et samarbeid med den frittalende sexpiratoren Cecilie Kjensli (38) som skriver rett frem om sex og kjæresterier uten å dekke seg bak halvtygde undersøkelser.

Dette betyr at hennes artikler fra orgasmesenteret Cpunktet.no også blir å finne her hos oss! i_232198
Smøring

Bruk glidemiddel så det holder. Rumpa produserer ikke noe fuktighet selv, og smører du deg ikke godt vil det lugge forferdelig, og det er i hvert fall ikke noe digg.

Selvtillit

Hvis det er du som mottar spesialsexen må du ha selvtillit nok til å være tydelig overfor den andre. Det er kun du som vet hvordan det føles, og du må derfor gi beskjed av type: Litt saktere, litt mindre, litt fortere, litt mer, vær forsiktig...

Vibrator

En vibrator på klitoris samtidig som rumpehullet masseres eller penetreres gjør at du slapper bedre av, får enda mere nytelse, og til en forandring blir du kanskje nødt til å holde orgasmen tilbake.

Kondom

Et kondom kan være smart å bruke av flere grunner: Det er renslig og så slipper du den ubehagelige klyster-følelsen hvis sæden kommer inni baken. Kjennes ikke anal-varianten deilig ut fjerner dere bare kondomet og fortsetter med vanlig vaginal sex. Man kan nemlig godt gå fra skjeden til rumpa, men ikke motsatt. Analåpningen har en helt annen bakterieflora som ikke hører hjemme i skjeden.

Lås døra

For å lettere kunne slappe av, noe som er cluet for at du skal kunne nyte spesialsex, bør du låse døra så du/dere garantert ikke blir forstyrret av hvem det nå en skulle være.

Oppvarming

Gå ikke direkte på rumpa, men sørg for at du er skikkelig kåt og mottagelig. En god blowjob gjør susen, samtidig som man sakte blir massert bakover i sprekken.

Ljugekors

Hvis fingrene masserer rolig og behagelig vil rumpehullet slappe av og gi etter. Putt sakte inn første ledd av en finger og vent til det gir etter. Det kan ta alt fra fem til mange sekunder. Noen syns at en finger blir for puslete, og vil heller ha to. Kryss fingrene som et ljugekors, og gjør som nevnt ovenfor, før du presser dem litt mykt ned, og hold de der for å utvide hullet.

Samspill

Følg med på ansikts- og kroppsuttrykket. Kjennes det bra ut for mottageren vil kroppen føye seg etter og be om mer. Det som for en mann kan virke rolig i denne situasjonen, kan for en dame virke alt for heftig. Et smart triks er derfor at dama presser seg mot mannen i det tempoet hun vil selv, fremfor at han litt overivrig går for fort fram.

Unisex

Det er ikke bare damer som kan ha glede av spesialsex. Mange menn liker det også hvis det blir gjort riktig i en fortrolig sammenheng. For man sier jo ikke nei til noe som kjennes behagelig ut?

Høres dette fremdeles ekkelt ut? Ja, da bør du heller ikke gjøre det.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning