Billig ferie med rabatt fra fordelskort

Silje Marie (20) sparte penger på reisen ved å bruke Coop-kortet

Det finnes flere gode rabatter der ute.

FIKK BILLIGERE REISE: Studenten Silje Marie Aas Grønn (20) var glad hun kunne spare noen hundrelapper på å bestille hotell med Coop-medlemsskapet.
FIKK BILLIGERE REISE: Studenten Silje Marie Aas Grønn (20) var glad hun kunne spare noen hundrelapper på å bestille hotell med Coop-medlemsskapet. Foto: FOTO: Marie Moen Kingsrød
Publisert Oppdatert
ANBEFALER GRATIS FORDELSKORT: Luksusfellen-ekspert og forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen, gir tips til hvordan du bør bruke fordelskort.
ANBEFALER GRATIS FORDELSKORT: Luksusfellen-ekspert og forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen, gir tips til hvordan du bør bruke fordelskort.
VÆR PÅ VAKT: Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet vil at folk skal lese nøye gjennom betingelsene før de får et fordelskort.
VÆR PÅ VAKT: Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet vil at folk skal lese nøye gjennom betingelsene før de får et fordelskort. Foto: Kjell Hkon K. Larsen

Etter en lang sommer føler mange nordmenn at de har brukt opp store deler av årets reisebudsjett. Men du behøver ikke å droppe en ferie i høst av den grunn.

Du kan nemlig sikre deg en billig reise dersom du benytter fordels- og medlemskort.

Sparte på hotelloppholdet

Silje Marie Aas Grønn er blant dem som har spart penger på reise ved å bruke fordelskort. Hun dro fra hjembyen Sarpsborg og på tur til Stavanger i høst. Der sov hun på First Hotel Alstor. Overnattingen bestilte hun gjennom Coop-medlemskortet, og Aas Grønn er glad hun kunne spare noen kroner på turen.

- Selvfølgelig sjekket jeg andre overnattingsmuligheter først. Jeg ville ha det billigste. Men ved å bruke fordelskortet sparte jeg faktisk noen hundrelapper. Det er mye penger for en student, sier hun.

Aas Grønn var alt i alt fornøyd med oppholdet, og hun ble behandlet på lik linje som de gjestene som hadde bestilt på andre måter. Hun bruker det gjerne igjen, og anbefaler tjenesten til andre.

Forsikrer at det er trygt

Luksusfellen-ekspert og forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen, anbefaler folk å slå seg løs med gratis-kortene.

- Når medlemskapet og kortet gratis, kan du spare fire til fem prosent på tjenester eller produkter du uansett hadde kjøpt. Så bruk tilbudene som ikke koster penger. Alternativet er å ikke bruke dem, og det er bare dumt, sier Gundersen.

Han forsikrer at gratiskort som Trumf, Coop og Norwegian er trygge. Det eneste du må gjøre er å bli medlem, og dermed får du kortet.

Slik får du det billigere

Etter at klikk.no har forhørt seg med både økonomieksperten og forbrukerrådet, er konklusjonen at du trygt kan få gode rabatter med et kostnadsfritt fordelskort.

Dersom du skal få en tur så billig som mulig, se etter rabatt på både fly og opphold. Her er et eksempel på tilbud du kan benytte deg av samtidig:

  • Et Norwegian Reward-medlemsskap gjør at du kan spare deg opp til alle slags billetter og tilvalgstjenester. Du får et visst antall "CashPoints" når du reiser med Norwegian. En "CashPoint" tilsvarer én krone. Norwegian garanterer at dette er helt gratis. Dette flytilbudet er det forbrukerøkonom Gundersen anbefaler. Mange lignende tilbud med andre flyselskap involverer kredittkort som du må betale for. Dette advarer forbrukerøkonomen mot.
  • Trumf-medlemmer får 500 kroner rabatt dersom de reiser med Star Tour.
  • Coop Hotellkupp gir medlemmer mulighet til å bestille hotellopphold med 30 til 60 prosent rabatt.

- Ikke betal for rabatt

Gundersen har ingen erfaringer med folk som har blitt lurt av slike betalingsfrie-ordninger. Men kortene og medlemskapene som koster penger derimot - må du være skeptisk til.

- Ikke betal for å få rabatt. Enkelte kredittkort tilbyr det, og det er ikke lurt, understreker Gundersen.

Han bruker både kortene fra Trumf og Coop selv, og har vært fornøyd. Selv om tilbud gjennom fordelskort kan være gode, oppfordrer han til alltid å dobbeltsjekke prisene.

- Før du bestiller, sjekk at den prisen er god og konkurransedyktig. Kanskje hotellet du skal bestille på har en kampanje akkurat da? sier forbrukerøkonomen.

Sparer 582 kroner

Etter det klikk.no kjenner til, er Coop Hotellkupp det eneste gratistilbudet med betydelige rabatter på overnatting. De hevder selv at det er rundt 30 til 60 prosent avslag.

Vi sjekket et tilfeldig hotell for å se om dette stemmer: Scandic Byporten i Oslo i tidsrommet 4 til 6 oktober.

  • Bestilling gjennom Coop hotellkupp: 1598 kroner for standard dobbeltrom i to netter for to personer.
  • Bestilling direkte fra hotell: 2180 kroner for standard dobbeltrom i to netter for to personer.

Informasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, sier at de har mange kunder som får gode rabatter.

- Brukerne våre har høy lojalitet til oss. 98 prosent av de som har prøvd hotellkuppet, sier de vil benytte seg av tilbudet igjen, sier Paus. Hun mener dette er en god indikasjon på at medlemmene er fornøyde.

Les betingelsene nøye

Generelt virker gratis fordelskort bare som en fordel. Forbrukerrådet får inn få henvendelser om slike kort. Likevel ber de folk om å være på vakt.

- Kortene kan brukes til å overvåke dine handlevaner, slik at du for eksempel kan få reklame som er tilpasset deg, sier direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet, Ingeborg Flønes.

Hun oppfordrer alle fordelskort-brukere til å lese nøye gjennom betingelsene, slik at du vet hva du går med på. I tillegg må du ikke glemme å sjekke prisene hos konkurrenten.

LES OGSÅ:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning