Reiseguide Florida

Har du hørt om «The Florida Feeling»?

Solskinnsstaten kommer garantert til å svare til forventningene. For både store og ikke minst for små.

MIAMI: Mange forbinder Miami med sukkertøyfarger, neon og art deco bygninger.
MIAMI: Mange forbinder Miami med sukkertøyfarger, neon og art deco bygninger. Foto: FOTO: Deco Art
Publisert Oppdatert

Det har de siste årene blitt mer og mer populært for nordmenn å legge turen "over dammen" til USA når det er tid for ferie. Og hvorfor ikke? Kombinasjonen gunstig dollarkurs, spennende storbyer, lassevis av severdigheter og moro, solskinn og shopping du ikke finner maken til andre steder er temmelig uslåelig.

Og vil du ha en ferie hvor du er garantert alle punktene ovenfor, ja da er solskinnsstaten Florida midt i blinken - for hele familien. Det eneste problemet? Du kommer til å ønske at ferien var dobbelt så lang og lommeboken dobbelt så tykk.

Lei bil og rekk over mer

Florida er en stor stat, og du rekker ikke over alt som er å se og gjøre på én eneste ferietur, så det er bare å innfinne seg med at du sikkert må tilbake. Gladelig.

Avstandene mellom byer og steder kan være store og dersom du planlegger å se mer enn bare Miami eller bare Orlando, så er leiebil løsningen. Å ha leiebil er billig i USA, spesielt i forhold til norske priser, og det er overraskende enkelt å finne frem - bare man holder tunga rett i munnen. 5- eller 6-felts motorveier kan virke litt overveldende til å begynne med, men du oppdager snart at reglene er de samme som hjemme - alt er bare mye større. Som det meste annet i USA.

Det kan dog være verdt å være klar over følgende:

 • I Florida er det fullstendig lovlig å svinge til høyre i et kryss selv om det er rødt lys - bare det ikke kommer annen trafikk mot deg eller står et skilt som forbyr deg å gjøre dette i krysset du befinner deg i.
 • Florida har noen av de strengeste lovene i landet når det gjelder å kjøre i påvirket tilstand. Bare spør Justin Bieber...
 • i 2002 trådte "Move Over" loven i kraft. Denne påbyr bilførere å bytte fil eller sakke ned til minimum 20 km lavere enn fartsgrensen dersom det står et utrykningskjøretøy i veien eller veikanten.
 • Det er satt opp "rødt lys" kameraer i alle store kryss og lysregulerte rundkjøringer. Bilder av bilførere som kjører mot rødt lys sendes automatisk videre til politiet og du får bot i posten umiddelbart.

Pastell og party i Miami

7 MILE BRIDGE: Du kommer ikke til å glemme denne kjøreturen. 7 mile bridge tar deg over havet og mange småøyer, helt frem til Key West.
7 MILE BRIDGE: Du kommer ikke til å glemme denne kjøreturen. 7 mile bridge tar deg over havet og mange småøyer, helt frem til Key West. Foto: FOTO: Mike Theiss

Enten du bare skal på storbyferie til Miami eller bruker byen som utgangspunkt og startgrop for ferien, så bugner det med ting å se og gjøre her - om du bare du liker sol, sand og sommer, da. For Miami - og Florida generelt - er kjent for å ha flest solskinnsdager per år i hele USA, og statistisk sett så skinner faktisk solen her hele 260 dager i året.

Populært reisemål

Turoperatørene satser på Florida som reisemål året rundt, og regner med en dobling av antall passasjerer fra Norge i løpet av dette året, noe som gjør Florida til en reell konkurrent av Thailand og Kanariøyene.

Norwegian flyr til Fort Lauderdale, som eneste direkte rutefly fra Oslo til Florida. Du kommer deg også til både Miami og Orlando med rutefly, men da må du mellomlande enten i Europa eller USA. Da vil du finne flere flygninger per dag.

Er du heldig og shopper litt rundt etter billetter kan du få tur/returbillett Oslo-Miami helt ned i 3000-4000 kroners klassen.

Det blir også stadig mer populært med pakketurer til Florida.

(Kilde: Ticket.no, Finn.no, SAS, Norwegian)

Miami for mange bringer frem bilder av kritthvite sandstrender, pastellfargede hus, art deco arkitektur og svaiende palmetrær. Og du blir ikke skuffet. Særlig er det området rundt South Beach, også kalt SoBe av lokalbefolkningen, som innfrir alt dette og mere til. Det er her du finner de heteste resturantene og nattklubbene, de lekreste designerhotellene og de mest glamorøse butikkene - med et klientell som matcher.

Men ikke glem å utforske andre deler av byen også. Miami har nemlig langt mer å by på enn pastellfarger og paraplydrinker.

Her bor du

Det er ikke noe problem å finne hoteller i Miami, og det finnes noe for ethvert budsjett, selv om man kanskje er nødt til å ofre strandutsikt og luksus for å spare noen dollar. Men om du vil bo midt i smørøyet og virkelig nyte det beste Miami har å by på, ja da sjekker du inn på en av disse hotellene:

1. Loews Miami Beach Hotel

Loews Miami Beach Hotel er noe for deg som drømmer om luksus og palmesus - midt i hjertet av South Beach. Hotellet ligger rett ved stranden og har en tilhørende palmekledt strandpromenade hvor du kan nyte synet av Atlanterhavet, bikinikledte supermodeller og milevis med hvit hvit sand.

2. The Setai

Det er ikke uten grunn at prestisjetunge Conde Nast Traveller kåret The Setai til Miamis beste hotell i 2013. Her snakker vi luksus til fingerspissene og et besøk her kommer du nok alltid til å huske. Hotellet ligger bare et steinkast fra stranden, men det spørs om du kommer lengre enn til det fantastiske svømmebassenget.

3. W South Beach

Ikke bli overrasket om du løper på en kjendis eller to i lobbyen på W South Beach. For dette über trendy hotellet formelig oser av både sex, drugs og rock'n'roll. Her snakker vi suiter med strandutsikt, minimalisme og designmøbler og cocktails du aldri har smakt maken til. For å nevne noen.

Dette må du få med deg

Miami er en smeltedigel av folk, bydeler og kulturer. Noen områder regnes som mindre trygge, spesielt etter mørkets frembrudd, men bruk sunn fornuft og spør deg frem hos hotellet og turistguider. Det er lett å tilbringe alle dagene her med å ligge langflat på stranden, men om du trenger en pause, prøv å få med deg dette når du befinner deg her:

LUKSUS: Det mangler ikke på lekre hoteller på Miamis South Beach.
LUKSUS: Det mangler ikke på lekre hoteller på Miamis South Beach. Foto: FOTO: Flickr.com
LEKKERT: Det er ikke noe å si på utsikten fra dette hotellrommet på W Hotel South Beach.
LEKKERT: Det er ikke noe å si på utsikten fra dette hotellrommet på W Hotel South Beach. Foto: FOTO:W Hotel
SOLSKINNSSTATEN: Det er badevær nesten hver dag når du er i Florida.
SOLSKINNSSTATEN: Det er badevær nesten hver dag når du er i Florida. Foto: FOTO: Oyster.com

1. Little Havanna

Bydelen Little Havana befinner seg mellom South West 12th og 16th Ave, og er som et Cuba i miniformat. Her snakkes det spansk, maten er cubansk og sigarrøyken ligger tett. Det kryr av romantiske små restauranter og de trange sidegatene er så sjarmerende at det absolutt er verdt et besøk. Få også med deg Credito Cigar Factory og lær hvordan man skal rulle en ekte cubansk sigar.

2. Ocean Drive

Ocean Drive er selve paradegaten på South Beach, og et skikkelig se-og-bli-sett sted med høy designersolbrille-faktor. Den populære News Cafe ligger her, samt mange andre trendy og hippe kafeer og utesteder.

3. Art Deco Historic District

Her kjenner man seg nesten igjen fra å ha sett på bilder av Miami. Pastellfargede hus og palmer dominerer området som strekker seg fra 5th Street North til Dade Blvd og fra Atlantic Ocean West til Biscayne Bay. Om du er interessert i design og arkitektur er et besøk her et must.

4. The Florida Everglades National Park

Denne nasjonalparken er Nord-Amerikas eneste subtropiske våtmark og hjem til blant annet de beryktede Everglades alligatorene og et stort antall krokodiller. Faktisk er dette det eneste stedet hvor alligatorer og krokodiller lever side om side.

5. Miami Seaqarium

Fantastisk temapark med alle mulige slags marine skapninger og vanndyr. Husk at det kan fort bli mye vannsprut og søl, så ta med et skifte med tørre klær.

"Det lykkligste stedet i verden"

Mange som reiser til Florida flyr inn direkte til Orlando og holder seg der. Og du trenger ikke bekymre deg for at du kommer til å bli tom for ting å gjøre. Spesielt om du reiser på ferie med barna.

Orlando, som er en stor by i seg selv, ligger ca. tre timers kjøring nord for Miami. Selve byen er ikke spesielt imponerende eller pen, men det er det du finner i nærheten som trekker turistene hit, og gjør at Orlando-området er et av de aller mest besøkte i verden. Disney World, Seaworld Adventure Park og Universal Studio Resort ligger alle i Orlando og like ved, i Lake Buena Vista.

NEONLYS: Miami er kjent for palmer, neonlys og art deco arkitektur. Blant annet.
NEONLYS: Miami er kjent for palmer, neonlys og art deco arkitektur. Blant annet. Foto: FOTO: Tripadvisor.com

Verdens mest besøkte fornøyelsespark

Walt Disney World

Walt Disney World er et enormt område og består av mange fornøyelsesparker, utstillinger, badeland, resturanter, butikker og mye mye mer. Mellom parkene går det shuttlebusser, tog eller til og med en skyrail.

Her er en oversikt:

Magic Kingdom

Den originale parken som er basert på Disneyland i California er fortsatt den mest populære med hele 17 millioner besøkende årlig. Det er denne parken de fleste forbinder med Disney World og er kjent for det enorme Askepott-slottet som fungerer som et sentrum midt i parken. Dette er uten tvil den parken som passer best for de minste. Her møter du alle Disneys kjente og kjære figurer, kan se de spektakulære paradene som avslutter hver dag i parken og kjøre med et enormt antall ulike karuseller og attraksjoner.

Epcot

Epcot, selv om det ikke ble helt slik som Walt Disney selv hadde sett for seg, er fortsatt en attraksjon som trekker millioner av besøkende hvert år. Parken er som en slags gigantisk verdensmesse hvor du får lære om ulike kulturer og teknologiske nyvinninger. Attraksjonen World Showcase tar deg med rundt verden og du besøker 11 ulike lands paviljonger hvor du lærer mer om landets kultur, kunst, arkitektur og mennesker.

Attraksjonen Future World utforsker menneskelige fremskritt og er delt inn i temaer som kommunikasjon, fantasi, konservering og mye mer.

Hollywood Studios

Denne parken er som et mini-Hollywood med attraksjoner som er fokusert rundt film og TV. Mange live-show produseres og vises frem her, og du finner figurer og opplevelser kjent fra Disney- og Pixar-filmer, samt Lucasfilm productions. ESPN Wide World of Sports-komplekset ligger like ved.

Animal Kingdom

Animal Kingdom fungerer som en mellomting mellom fornøyelsespark og dyrehage, med massevis av spennende ting å se og gjøre for hele familien. Parken har lik utforming som Magic Kingdom og de ulike "kontinentene" strekker som ut fra det gigantiske Tree of Life som ligger midt i parken.

Downtown Disney

Downtown Disney er et område fylt med butikker, nattklubber, resturanter og masse annen underholdning. Det er som oftest her det skjer etter mørkets frembrudd.

Disney Boardwalk

Disney's Boardwalk er en samling resturanter, gavebutikker og utesteder som er bygget for å ligne på de kjente boardwalkene man ofte fant langt østkysten av USA på 1920-tallet.

Blizzard Beach

Blizzard Beach er det mest besøkte badelandet i verden - og man skjønner raskt hvorfor. Parken er utformet som et nedsmeltet skianlegg, og har et stort antall sklier, bølgebasseng og mye mer.

Typhoon Lagoon

Typhoon Lagoon er den andre badeparken inne på Disney-området. Her finner du et fantastisk utvalg vannsklier og andre vann- og bade-relaterte attraksjoner, samt store områder med solsenger hvor man kan nyte Floridas varme sol og en velfortjent pust i bakken.

Walt Disney World i Florida er langt mer enn en fornøyelsepark og mer som en hel by hvor du kan se, oppleve, spise, danse, overnatte og ha det gøy. Å ha det gøy er selve nøkkelen til denne byen, hvor Walt Disney selv ville at ikke bare barna skulle oppleve ting og ha det moro, men hvor også de voksne skulle på nytt få lov til å oppdage barnet i seg.

Og det er ingen tvil om at han har lykkes: Disney World er det absolutt mest besøkte fornøyelseskonseptet i verden med millioner av besøkende hvert eneste år.

Det var allerede på 1960-tallet at Walt Disney begynte å se seg om etter et landeområde stort nok til å kunne huse den parken han hadde begynt å drømme om å skape. Dette området fant han midt i Florida, litt sørvest for den da søvnige byen Orlando. Her, like ved den da nyåpnede motorveien Interstate 4, som løper fra Maine i nord helt ned til Miami i sør, var det plass nok til å begynne på sitt livs prosjekt som han kalte det.

Etter å ha kjøpt opp over 27 000 mål med sumpland, annonserte Walt sine planer til omverdenen: Han skulle skape en fornøyelses- og temapark som ingen noen gang hadde sett maken til. Fornøyelsesdelen, Magic Kingdom, skulle være en slags kopi av Disneyland i California, som da allerede var en stor suksess, men for å komme seg hit måtte man passere gjennom det som skulle være selve kjernen i Walts "Florida Project": EPCOT: Experimental Prototype Community of Tomorrow.

Epcot var Disneys til da største og mest revolusjonerende idé: Her skulle man skape en "virkelig" by, med 20 000 innbyggere som alle bodde og jobbet her og som brukte de mest avanserte teknikker tilgjengelig for å dyrke mat, utføre transport og i det hele tatt heve livskvaliteten.

Dessverre døde Walt Disney selv i desember 1966, og fikk aldri selv sett det ferdige resultatet av sin store drøm, som åpnet dørene i oktober 1971.

I dag er Walt Disney World delt inn i fire tema-parker, to badeland og to shopping- spise- og underholdningsområder, Downtown Disney og Disney's Boardwalk.

Legg en plan

Den store feilen mange gjør som besøker Disney World for første gang er å tro at man rekker over mer enn det man faktisk gjør, og ikke tar høyde for kaos og køståing. For det blir det. Men Disney World har til tross de enorme mengder besøkende en service-kultur du ikke møter noe annet sted. Det vil for eksempel aldri være søppel i gatene inne i parken, toalettene er alltid rene og bygningene og attraksjonene ser så nye og pene ut at man skulle tro de åpnet dørene først i år.

Den enorme mengden attraksjoner, show, parader, butikker og spiseplasser gjør at Disney World ved første øyekast kan virke litt overveldende, så vær smart og legg en plan før du ankommer.

Bruk de mange kartene som finnes over parkene og om du vil spare penger, pakk med deg mat og drikke, for dette kan fort bli dyrt inne i parkene.

Vær fleksibel når det gjelder hva du vil se og gjøre og om du skal være i Orlando flere dager, kjøp en multi-pass billett, som gjør at du ikke trenger å besøke alle parkene samme dag eller fortløpende. Legg inn en dags pause mellom park-besøkene og hent dere inn, for her er det mye å se.

Husk at det blir varmt - veldig varmt

Som med resten av Florida er klimaet i Orlando-området subtropisk, og dermed varmt og fuktig store deler av året. Sommeren som varer fra mai til oktober er svært varm og mange finner den stekende Florida-solen nesten for intens, spesielt om man skal bevege seg og stå i kø i store folkemengder. Det er også svært ofte torden og kraftige regnskyll på ettermiddagen og kveldene i denne årstiden. Vinteren som varer fra november til april er mildere og tørrere.

Bo i Disney World eller utenfor?

En av de største avgjørelsene når det kommer til en ferie til Disney World er å bestemme seg for om du skal slå på stortromma og sjekke inn på et av de mange - og fantastiske - hotellene som ligger inne på Disney-området, eller om du skal tenke økonomi og bo på et mer standard og langt rimeligere hotell utenfor fornøyelsesparken.

Bor du på ett av de 24 av Disneys egne hoteller er du ikke bare så i nærheten at du kan ta en park-pause midt på dagen når solen er som varmest og køene på det lengste, men du kan også få sjansen til å spise både frokost og middag sammen med prinsesser og prinser, eller kanskje til og med Jack Sparrow eller Buzz Lightyear.

Dette må du også få med deg i Orlando

Det stopper ikke med Walt Disney World når det gjelder ting å gjøre og se når du er i Orlando-området. Følgende attraksjoner er også verdt å få med seg:

Gatorland

I denne parken kan du se den kjente - og fryktinngytende -Florida- alligatoren på nært hold. Parken har også en stor samling andre reptiler.

Wet 'N Wild Waterpark

Populært badeland som absolutt er verdt et besøk om du skulle trenge litt nedkjøling.

DISNEY WORLD: Om du har barn med deg til Florida går det nesten ikke an å ikke legge inn noen dager i Orlando.
DISNEY WORLD: Om du har barn med deg til Florida går det nesten ikke an å ikke legge inn noen dager i Orlando. Foto: FOTO: waltdisney.com
DER DRØMMER BLIR VIRKELIGHET: Og har du med deg barn til Florida, ja da bør du ta dem med til Orlando og enorme Disney World - for dette må være det nærmeste du kommer paradis som barn.
DER DRØMMER BLIR VIRKELIGHET: Og har du med deg barn til Florida, ja da bør du ta dem med til Orlando og enorme Disney World - for dette må være det nærmeste du kommer paradis som barn. Foto: FOTO: visitorlando.com

SeaWorld Adventure Park

Sea World er et must om du befinner deg i Orlando. Få andre steder kan du se et slikt mangfold av sjødyr som i denne verdenskjente marineparken. Det er også mange andre attraksjoner og ting å gjøre i parken. Pass på å booke på forhånd om du har lyst til svømme sammen med delfinene i parken.

Universal Orlando Resort

Universal er det nærmeste man kommer en konkurrent til Disney World - og absolutt verdt et besøk. Her finner man to ulike parker, den originale Universal Studios Florida og den nyere fornøyelsesparken Islands of Adventure, som har både resturanter og nattklubber, flere hoteller og en egen Harry Potter park.

Shop til you drop på gigantiske outlet malls

Både Lake Buena Vista og Orlando har mange fine butikker og handlegater, men det er de gigantiske outlet-kjøpesentrene som trekker turistene og lokker med priser langt under det vi er vant til hjemmefra på mengder av designerklær, sko, sportsutstyr og alt mulig annet. Her er de største og beste av dem:

Orlando Premium Outlets

Orlando Premium Outlets finner du merker som Armani, Fendi, Burberry, Ferragamo, Lacoste, Coach, i tillegg til Tommy Hilfiger, Nike, Polo, Nautica og mange flere. Dette kjøpesentret er kjent for å være det stedet hvor de gjør de aller beste kuppene.

Lake Buena Vista Factory Stores

Lake Buena Vista Factory Stores kan du spare opptil 75% i forhold til vanlig utsalgspris. Merker som Gap, Reebok, Carters og Eddie Bauer.

The Florida Mall

Florida Mall er det største kjøpesentret i Orlando og huset mer enn 200 butikker. Her tilbringer du fint en hel dag med å kikke i butikker som Saks Fifth Avenue, Macy's, Dillard's, Nordstrom, JC Penney og Sears.

The Mall at Millenia

The Mall at Millenia er det nyeste og mest eksklusive av Orlandos outlet kjøpesentre. Her får pengene raskt bein å gå på med butikker som Tiffany's, Hugo Boss og Gucci, i tillegg til kjente amerikanske varemagasiner som Macy's, Bloomingdales og Neiman Marcus.

Hit kjører du

Key West

Si "Key West" og de fleste av oss får opp bilder av hvite strender, sukkertøyfargede trehus og Ernest Hemingway på netthinnen. Alle stemmer. Legg til solnedganger du aldri har sett maken til, spennende mat som er en blanding av amerikansk og karibisk og den absolutte "Florida Feeling" - som ifølge lokalbefolkningen er omtrent så avslappet som det går an å bli.

Nettopp på grunn av disse bør du ta en tur utover Florida Keys - som ender opp i Key West, 150 km ute i Det karibiske hav og det sydligste punktet på hele det Nord-Amerikanske fastlandet. Øyene som strekker seg utover er knyttet sammen av et hundretall broer og er en kjøretur du aldri vil glemme visstnok.

Ernest Hemingsway sitt hus er verdt et besøk, og få for all del med deg solnedgangene ytterst på Key West - mens du skimter Cuba i det fjerne, bare 140 km ute i havet.

SHOP TILL YOU DROP: Mall of Millenia er det nyeste og lekreste outlet-kjøpesentret i Orlando. Her får feriepengene bein å gå på.
SHOP TILL YOU DROP: Mall of Millenia er det nyeste og lekreste outlet-kjøpesentret i Orlando. Her får feriepengene bein å gå på. Foto: FOTO: visitorlando.com
SEA WORLD: I Orlando burde du få med deg attraksjonen Sea World. Fantastiske show med både delfiner og spekkhuggere underholder både liten og stor.
SEA WORLD: I Orlando burde du få med deg attraksjonen Sea World. Fantastiske show med både delfiner og spekkhuggere underholder både liten og stor. Foto: FOTO: Sea World

Tampa Bay

Nyttig på nett

 • Visitflorida.com
 • Nytimes.com/travel/guides/north-america/united-states/florida
 • Visitorlando.com
 • Miami.org
 • Visitmiami.com
 • Seaworldparks.com
 • Disneyworld.disney.go.com

På motsatt side av landet, på Floridas vestkyst, ligger blant annet byen Tampa, strandområdet ved Clearwater og badeparadiset Sanibel Island. Mange av innbyggerne i Florida reiser selv hit på ferie fordi det er for mange turister på østkysten, spesielt i områdene rundt Orlando og Lake Buena Vista. Dette resulterer i en helt annen og kanskje mer genuin stemning og kultur enn man finner langs strendene og byene på østkysten.

Få med deg fornøyelsesparken Busch Gardens hvor du finner noen av verdens største og høyeste berg-og-dalbaner. Og ikke minst nyt strender som er mindre overfylte enn på andre siden av staten. Men pass opp for hai!

Floridas beste strender

Om det er utelukkende sol og sommer du er på jakt etter når du er i Florida, ja da kan det passe å legge inn et besøk på noen av disse strendene, som alle listes som de beste i Florida - og til og med i hele USA.

South Beach Miami

Eller også kalt Amerikas Riviera. Den tre kilometer lange hvite sandstranden er en del av det større strandområdet som heter Miami Beach. På dagen kan du slikke sol i godt og ofte overfylt selskap, og på natten forvandles hele South Beach til et gigantisk partyområde med flere enn 150 barer og nattklubber.

Perdido Key

Stranden i Perdido Key er to og en halv mil lang og ligger på øya med samme navn. Store deler av området er nasjonalpark og inngår i Gulf Island National Seashore. Strendene er kritthvite og havet er azurblått. Her kan du hver sommer se fire av syv havskilpaddearter når de ankommer stranden.

VERDENS ENDE: Lei bil og kjør til spissen av hele USA, Key West.
VERDENS ENDE: Lei bil og kjør til spissen av hele USA, Key West. Foto: FOTO: cariboutravel.be
TØR DU? Busch Gardens i Tampa Bay har noen av verdens største berg-og-dalbaner.
TØR DU? Busch Gardens i Tampa Bay har noen av verdens største berg-og-dalbaner. Foto: FOTO: Busch Gardens

Cocoa Beach

Om du tenker at det passer seg å ta opp surfing når du befinner deg i Florida, ja da er denne stranden noe for deg. Ifølge lokale guider er denne stranden perfekt for nybegynnere da bølgene og strømningene i vannet som regel aldri blir svært store eller farlige her. Selve stranden er en mil lang og består av lysbrun, hardpakket sand. Cape Canaveral, som har vært NASAs base siden 1960-tallet og hvor mange romferger har blitt skutt opp, ligger også like ved.

Key West

Det kryr av strender på den lille kjente øya Key West. Alle er vakre. Den største stranden er Smathers Beach som er hele 3 kilometer lang. På dagtid er dette en barnevennlig strand med piknik-bord, kiosker og toaletter, men mot kvelden forvandles stranden om til gigantisk festområde og man kan nok gjøre lurt i å holde seg unna. Andre strender på Key West som er verdt et besøk er historiske Fort Zachary Taylor Beach, hundestranden Dog Beach og Higg´s Beach. De berømte Key West solnedgangene ser du best fra Rest Beach eller torget Mallory Square i sentrum.

Dry Tortugas

Strendene rundt festningen fra 1800-tallet, Fort Jefferson, betraktes av mange som de beste i Florida. En av årsakene til det kan være at de ligger litt for seg selv, mer enn 10 mil vest for Key West. Strendene egner seg utmerket for sol og bad, spaserturer og dykking. Hit tar du deg med ferge eller med fly.

(Kilder: Florida Magical Tours and Transportation, Wikipedia, Conde Nast Traveller, New York Times, Guardian, visitorlando.com, visitflorida.com og oyster.com)

Les også:

Denne byen kommer du til å forelske deg i

Det lønner seg ofte med pakketur

Dette hater flyvertinnen

UFORGLEMMELIG: Få med deg solnedgangene på Key West.
UFORGLEMMELIG: Få med deg solnedgangene på Key West. Foto: FOTO: Keywesttravel.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning