Pynt til jul!

Du kan alltid pynte på en ny måte..

Publisert Oppdatert
Men for de fleste handler julen mest om gamle tradisjoner, derfor blir også julepynten som oftest tradisjonell.

Les gode julepynttips her:

Skandinavnisk jul

Julesiden

Norsk-jul

Hjemmelaget

I boligen

Skolenettet

Dinside

Nrk

Juleguide

God stemning

I julen er det kaldt ute og det er viktig å skape en varm atmosfære innenfor døren. Derfor er lys i mørketiden noe av det absolutt viktigste for å skape god stemning.

Man skal være forsiktig med levende lys, men en adventstake på bordet, i vinduskarmen eller på peishylla pynter opp.

Ved siden av juletre finnes det også mange andre flotte blomsterdekorasjoner å fiffe opp hjemmet med. Julestjerner i rødt og hvitt er populært i adventstiden, men du kan også lage din egen personlige vri og finne greiner, stubber og mose i skogen. Plassere noen nisser og litt glitter rundt omkring, og du har en fiks ferdig julehilsen til naboen.

Juleverksted

Har du barn, er det alltid moro å invitere deres venner til juleverksted hjemme på kjøkkenet. Finn frem voksduken og kjevle ut pepperkakedeigen. Lag et pepperkakehus og la barna pynte huset etterpå. I tillegg finnes det masse julepynt man kan lage sammen, deriblant den gode, gamle dorullnissen. Gjør en kveld ut av dette, med boller og julebrus eller kakao!

Stilrent

Om du er blant de som ikke er så glad i et overfylt julehus, finnes det stilfulle og minimalistiske måter å pynte opp hjemmet på. Julefargene er som oftest rød, lilla, grønn, gull eller sølv. Og du trenger selvsagt ikke kombinere alle fargene. Huset vil bli lekkert dersom du enten velger lilla og sølv sammen med lys, gull og lys eller bare rødt og lys. Stearinlysene setter en spiss på det hele og varmer huset.

For mange er jul også glitter og stas. Det kan bli kitschy og kult, men det kan også bli stilrent og vakkert. Juletreglitter og perler trenger ikke bare pynte opp selve treet. Om du vil invitere til julebord og julemiddag, kan en så enkel pynt som litt glitter på midten av bordet, i en ring eller lang remse, være nok.

Perler kan også slynges rundt foten på lysestaker og skinne vakkert i det stemningsfulle lyset.

Men for deg som ikke liker det blanke skinnende, kan trepynt være et fint alternativ. Trenisser kombinert med rødt og grønt skaper en jordnær stemning.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning