Skandinavisk jul

Grønt og glitrende, lilla og lekkert eller tradisjonelt rødt og hvitt.

Publisert Oppdatert
I år tar IKEA utgangspunkt i tradisjonell skandinavisk jul og lar den møte moderne farger, former og materialer. Resultatet er et julesortiment som gir deg muligheter til å blande det tradisjonelle og det moderne med din egen personlige stil.

Tradisjoner

IKEA har hentet frem de gode gamle skandinaviske juletradisjonene. Skandinavisk kulde, snø og is smelter sammen med moderne farger og materialer. Det åpner for større bredde og flere valgmuligheter enn noen gang. Sortimentet varierer mellom tradisjonelle og moderne farger med en materialbruk som spenner fra tre, filt og halm til elektriske dekorasjoner i kombinasjon med stearinlys.

- Vi har latt oss inspirere av tusen år gamle mønstre som utgjør kjernen i den tradisjonelle skandinaviske stilretningen. Med utgangspunkt i snø, is og kulde har vi skapt et møte mellom det gamle og det nye. På den måten har vi skapt et hav av muligheter for personlig miks og match, sier Camilla Gjerset, trend- og prosjektansvarlig i IKEA Norge.

Lilla julekule

ISIG-serien fra IKEA varierer fra tradisjonelle julepyntprodukter til eksotiske og utradisjonelle alternativer.

- ISIG-serien forener viktige norske tradisjonsbærere som halmbukker, kranser og nisseformet juletrepynt med moderne alternativer i grønt, lilla, sort og gull. Et av de mest spesielle produktene er den lilla dekorasjonskulen som er inspirert av de klassiske Fabergé-eggene som ble laget for den russiske tsaren. Forskjellen er at ISIG-dekorasjonen tilpasset julehøytiden og den skandinaviske stilen, sier Gjerset.

Julebelysning

Årets GLÄNSA-serie fra IKEA gir deg muligheter til å skape en hyggelig julestemning både før, under og etter juleferingen. Belysningsserien er inspirert av de samme stilretningene som ISIG-serien, og gjør årets julesortiment fra IKEA komplett. GLÄNSA-belysningen fra IKEA består av miljøvennlige og energibesparende LED-pærer som varer tre ganger så lenge som vanlige lyspærer. Pærene er også barnesikre fordi de ikke blir varme. Dermed gjør ISIG-sortimentet det mulig å lage julestemning med god samvittighet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning