Netscape 8.0

Nå er nettleseren Netscape på plass med versjon 8.0. Ingenting er overveldende og ingenting skiller seg tilsynelatende så veldig fra tidligere versjoner og tilsvarende nettlesere. Men den fungerer greit og det går raskt.

Publisert Oppdatert
Det kan være en stor overgang å bytte fra IE til en ny nettleser. Noen ganger blir det så mye nytt at man gir opp. Men Netscape 8.0 ser faktisk ikke så annerledes ut. Designet er enkelt og knappene er der de "pleier å være" . Oversiktlig og helt greit.

Forskjeller merker man først når man begynner å surfe. Sidene laster raskt og smertefritt. Favoritter, logg, passord og andre småting importeres under installasjonen hvis man vil.

I likhet med f.eks Firefox, åpnes nye sider i faner. I stedet for at sidene blir liggende på oppgavelinjen, så legger de seg øverst i nettleseren. Dette gjør det uendelig mye lettere å holde styr på sidene. I tillegg unngår man å plutselig lukke hele nettleseren, og dermed alle sidene, ved et uhell.

Selve menyen er enkel og grei. Knapper for på ble frem og tilbake, startside og oppdatert. Men i tillegg har Netscape 8.0 noen ekstra knapper øverst til høyre. Her kan du fikse på sikkerhetsinstillingene, slå av eller på pop-upblokkering og slette cookies og annen informasjon ganske enkelt.

Det man ikke ser ved første øyekast er at Netscape 8.0 støtter to forskjellige nettlesermotorer; IE og Gecko (som brukes i f.eks Firefox). Ettersom Gecko er standardmotoren kan man kanskje oppleve at det ikke går så greit å laste enkelte sider (nettbanker o.l.), men i disse tilfellene kan man enkelt bytte til IE-motoren.

En annen funksjon som dukker opp er et lite "skjold" som dukker opp når du går inn på en ny side. Her kan du angi om du stoler på en side eller ikke. I tillegg skal nettleseren automatisk justere sikkerhetsinstillingene ved hjelp av en liste med utrygge sider. Og sikkerhet er jo viktig.

Andre ting som er verd å nevne er en integrert E-postleser og et verktøy som kan brukes til å fylle ut skjemaer. Her leggers informasjon som ofte blir brukt med netthandel og du slipper derfor å skrive navn og adresse hver eneste gang.

Konklusjonen er at Netscape 8.0 er brukervennlig og rask. Det er enkelt å finne frem og man føler seg hjemme fra første stund. Selv om det er mange funksjoner, så blir du ikke skremt bort av knapper og menyer som er helt ukjente.

Desverre har nettleseren en tendens til å "krasje" i tide og utide, men det har nylig kommet en oppdatering som muligens retter på dette.

Last ned Netscape 8.0 her

<hr>

Diskuter / kommenter artikkelen her .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning