Vil du ha mer norsk design?

Da må du gjøre noe med shoppingen din.

Vil du ha mer norsk design?
Vil du ha mer norsk design?
Publisert Oppdatert
Flere av våre nabolands designere har for lengst funnet seg en trygg plass i butikkene våre. Men hva med våre egne? Må vi innse at våre nordiske venner er bedre enn oss? Eller er det fortsatt håp for norsk design?

- Jeg har troen, sier moteelsker og forlagsredaktør i Aller Media, Ellen Arnstad, når vi møter henne på visningen av det norske merket Wikséns nye kolleksjon i Oslo.

Norge trenger selvtillit

Arnstad har fulgt norsk design i over ti år og vært med på både ned- og oppturer i bransjen. Hun mener det har skjedd mye positivt innen norsk mote, men at én ting har manglet.

- Motebransjen trenger mer selvtillit. Norsk design har ikke alltid blitt tatt på alvor, og har heller ikke hatt tro på seg selv. Det må de ha, og vi har alle et ansvar for å styrke den troen, mener Arnstad.

Ta ansvar

For er du egentlig oppmerksom på hva du handler? Arnstad mener du absolutt bør bli det.

- Jeg prøver å være bevisst når jeg handler klær, og kjøper norsk design når jeg kan. Det syns jeg alle bør gjøre, oppfordrer hun.

Med denne bevisstheten mener hun vi kan hjelpe norsk design fram og etter hvert komme på linje med våre nordiske naboer.

- Det er jo et nederlag når butikkhyllene fylles opp med design fra Sverige og Danmark, innrømmer hun.

Støtter nykommerne

Av de få som virkelig har lykkes som designere er Moods of Norway og Leila Hafzi blant Arnstads favoritter, men også nye designspirer inspirerer henne. På Wikséns visning var hun imponert over de norske jentene, designer Rikke Wiksén og partner Camilla Hagen.

- Det var en veldig god kolleksjon, med nydelige materialer. De viste en flott helhet, så dette er veldig lovende, sier hun fornøyd.

Kjendisene følger med

Flere norske kjendiser interesserer seg også for norsk design og hadde tatt turen til Wikséns visning forrige uke.ellen ferddig6

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning