Varier det lange håret

Lei av å gå med lokkene rett ned? Det er mye du kan gjøre med håret!

Publisert Oppdatert
Har du langt hår har du mange muligheter for variasjon, og det trenger verken å ta mye tid eller være vanskelig!

Hjelpemidler


Noen enkle hjelpemidler gjør det enkelt å variere frisyren:
  • Fliseklemmer og hårspenner holder frisyren på plass.
  • Hårstrikker, både tykkere og tynnere for små og store fletter og hestehaler.
  • Spenner med strass og pynt pynter opp frisyren til fest.
  • Hårbøyler pynter opp samtidig som det holder håret borte fra ansiktet.
  • Hårbånd, både tykke og tynne, i alle farger og teksturer, er praktiske og kule og kan brukes på flere måter.
  • Hårlassoen er tilbake fra 80-tallet, med denne kan du gjøre hestehalen mer glamorøs.
  • Hårskruer med perler eller blomster er supre for å gjøre hårballen mer spennende, bare skru de lett ned i håret og vips, så har du pyntet opp sveisen.

Les også: Hårtrenden som gjelder nå

Les også: Pynt deg til festen

Les også: Få volum i frisyren

  • Ønsker du å kunne variere ytterligere kan elektriske hjelpemidler være et godt tips. En krølltang eller hårruller brukes til å lage krøller i alle størrelse, en krepptang til å lage volum eller spill i håret, en rettetang til å glatte ut håret og ikke minst en god hårføner. Før du bruker varmeverktøy, sørg for at du beskytter håret med et varmebeskyttende serum, olje eller spray.
  • For at frisyren skal holde, bør du ha en god volumspray og en god finishspray med hold i.
  • Saltvannspray eller hårpudder er strålende til å lage ekstra volum i håret med eller bare gi det løse håret lette "strandkrøller".

Enkle frisyrer


Bølger i håret

Myke, løse krøller går aldri av moten, og kler de fleste. Du får resultatet ved å bruke saltvannspray i vått hår og la det lufttørke, eller krølle det tørre håret med en stor krølltang og følge på med saltvannspray og en lett holdspray. Her ser du video av hvordan du kan krølle håret.

Rett ned

Selv om du har stritt hår og glatt hår, vil det se enda glattere og mer elegant ut dersom du bruker en rettetang på lengdene. Bruk varmebeskyttende før du tørker og retter det. Avslutt med en myk hårolje for å samle tuppene.

Volum i håret

Du kan gjøre håret ditt stort på mange forskjellige måter. Har du dårlig tid om morgenen, kan du få til et kjapt resultat ved å bruke volumpudder som du masserer i hodebunnen med fingrene. Rufse håret til og avslutt med volumspray. Sjekk hvordan du får volum her!

Enkel hårball

En hårball er ikke vanskelig å lage. Føn håret tørt mens du grer det rett med hårbørsten, del skillen til siden og samle alt håret i en lav hestehale i nakken. Deretter vrir du håret i halen en vei og samler det opp i en liten ball, fest med et par fliseklemmer til slutt. Avslutt med en god holdspray og eventuelt en glansspray. Det ser mindre "strengt" ut dersom du lar noen av lokkene fremme ved ansiktet henge løst ned. Se video av hvordan du lager hårball.

Sidehalen

En tøff og enkel vri på hestehalen er å lage en sidehale isteden. Samle alt håret til siden du ønsker, fest med hårstrikk, og så kan du for eksempel ta en del av håret og vri rundt hårstrikken og feste med fliseklemmer slik at du skjuler strikken. Håret kan du også ha løst til en side, videoen ser du her.

Utallige flettemuligheter

Fletten går aldri av moten, enten du velger å flette håret vanlig bak, lage en pariserflette fra kronen og ned, flette panneluggen til siden eller flette et "bånd" fra ene til den andre siden. Her kan du se video av hvordan du fletter fiskebensfletten. Du kan også flette deg til catwalken, se videoen her!

Sett opp håret

Som med fletting, har du også her utallige muligheter. Oppsatt hår i hverdagen ser best ut dersom det ikke blir for stramt og tilgjort. Tenk heller at oppsatsen skal være løs, ledig og romantisk. La litt hår henge ned her og der og fest tilfeldig med hårspenner enten på toppen eller bak i nakken. Bruk holdspray og gjerne saltvannspray i de løse lokkene for lett fall.

Bakoversveis

En av vårens lekreste looks er den glatte "wet looken" med alt håret lagt bakover. Her handler det om å preparere håret med hårolje, et varmebeskyttende produkt og gjerne litt volummousse. Når håret er tørt, grer du alt håret bakover og sprayer frontpartiet godt med en holdspray. Du kan godt tupere bakpartiet litt for ekstra volum og la håret henge ned bak.

Tilbehør og pynt

Som nevnt over, har du mange muligheter om du bruker tilbehør og pynt i håret, enten du velger bånd, bøyle eller spenner med strass og blomster. Da blir plutselig den enkle, rette frisyren mye mer spennende. Se video av hvordan du kan bruke tilbehør i håret her. Se også hvordan håreksperten lager en romantisk vri med hårbånd her. byle220 pynt220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning