Våre favoritter

OFW er over for denne gangen, se plaggene vi likte best her.

Publisert Oppdatert
Etter en uke med et litt redusert program og blandede kritikker er Oslo Fashion Weeks visninger for vår og sommer 2012 nå over. Men selv om flere av de norske designerne valgte å vise sine kolleksjoner i København uken før, fikk vi fremdeles se mye flott på den norske catwalken.

Armando Santos

Det gikk i varianter av rosa, blått og lilla, samt hvite stoffer i silkeorgansa, da Armando Santos viste sin vår- og sommerkolleksjon i Posthallen onsdag.

- Denne kolleksjonen har vært mye mer tidkrevende å lage enn tidligere kolleksjoner. Jeg har blitt inspirert av havet og sandens formasjoner i havbunnen, sa Armando Santos om kolleksjonen etter visningen.

Mariette

Onsdag viste Mariette sin andre kolleksjon "Etterdønninger". Også denne gangen var naturen den største inspirasjonskilden.

Les også: -Oslojenter kler seg best

Les også: Dette er høstmoten

Les også: Kjendisenes mote-must- Jeg har delt kolleksjonen min inn i to deler. Én enkel kolleksjon - beregnet for det norske markedet og tilpasset våre norske somre. Den andre er mer eksklusiv i forhold til både materialvalg og bruk av farger. Jeg er opptatt av å nå ut til et stort publikum, derfor har jeg satset på et bredt spekter med alt fra enkle, hvite kjoler til mer glamorøse silkekjoler i sterke farger, sa Mariette om kolleksjonen.

Sca Ulven

Sca Ulven viste minimalistisk design på Oslo Fashion Week torsdag kveld. Uten for mye tilbehør og detaljer lot de plaggene tale for seg selv.

Plaggene hadde enkle snitt og var laget i komfortable materialer. I tillegg til sort, var det meste av kolleksjonen laget i nøytrale farger.

- Vi er opptatte av det enkle snittet, som gjør at plagget snakker for seg selv. På den måten legger man bedre merke til detaljene på klærne, forklarte designerduoen, som består av Sara C. Andersson og Marte Ulven, etter visningen.

Line of Oslo

Under navnet "PEACE & LOVE" viste Line of Oslo sin kolleksjon torsdag kveld. Kolleksjonen var tydelig preget av de glade hippieårene. Med slengbukser og Havaianas bar modellene alt fra ponchoer, store gensere og tunikaer dekorert med fredssymboler.

- Jeg har hentet inspirasjon fra hippietiden, St. Tropez, Brigitte Bardot og gamle filmer. Jeg er jo en hippie selv, sa Line Jeanette Varner om egen kolleksjon.

Klærne, som tidligere har blitt beskrevet som jordnære og avslappede, er laget av materialer som kasjmir, merino, bomull, lin og silke.

Moods Of Norway

Det var som vanlig folksomt da Moods Of Norway inviterte til festvisning under Oslo Fashion Week på torsdag.

Denne gangen hadde gutta lagt showet sitt til Øvrevoll galoppbane. Tradisjonen tro var visningen preget av knalle pastellfarger og lattermilde innslag som ponnier og pudler på catwalken da gutta viste frem sin siste kolleksjon "Picnic Society" for våren og sommeren 2012.

Riccovero

Londonbaserte Kristian Aadnevik viste sin andre kjolekolleksjon for Riccovero på fredag. I klassisk Aadnevik-stil fikk vi se minimalistisk og stilren kjolemote bestående av ballkjoler og korte cocktailkjoler med nagledetaljer, snøring og skrå skjæringer i tyll. I tillegg til Aadneviks kjoler fikk vi også se androgyne heldresser for kvinner med en rocka tvist.

ricco220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning