Vakker råskap

Håret som tar deg tilbake til naturen.

Vakker råskap
Vakker råskap
Publisert Oppdatert
Som i mange andre deler av årets motetrender skal du også la seg inspirere av naturen når det gjelder håret i høst. Stikkordene er egenskaper som renhet, råskap, skjønnhet og styrke. Og jada, du innehar dem, alle sammen. Og nå skal håret hjelpe deg med å få dem fram.

Les også: Fra brunette til blondine

Les også: Grønn luksus

Les også: Få catwalkfrisyre


Naturens skjønnhet

- Tenk det rene i kontrast til det rå, forklarer frisør og stylist, Siv June Skandsen.

Hun har vært med å skape looks for L'oréal Professionnels høsttrend «Original Beauty», som handler om å la seg inspirere av den naturlige skjønnheten.

- Vi har de siste årene sett mange moderne elementer i motebildet, som metalliske trender og lignende. Nå ønsker vi å gå helt andre veien. Nå skal vi tilbake til utgangspunktet, forteller hun.

Spennende kontraster

Sammen med jordnære farger som sandbeige, brent tre og kobber er også tekstur et viktig hjelpemiddel for å skape frisyrer som gir en naturnær look.

Og for å få fram den naturlige skjønnheten, bør du satse på bevegelse og kontrast i håret.

- Det er ulike måter å skape denne bevegelsen på. Og det trenger ikke være kompliserte frisyrer, forteller Skandsen.

Det handler om å bruke elementer som gir assosiasjoner til den tiden vi var nærmere naturen.

Tenk deg rufsete hår i tilfeldige frisyrer, gjerne i kombinasjon med glatte eller stramme partier. Det enkle og rene, blandet med det røffe og rå.

Håret som tilbehør

Er du redd håret skal bli for mye av det gode? Tenk på frisyren din på samme måte som du gjør med smykkene dine. Da blir det enklere å vurdere om det funker, eller har gått for langt.

- Frisyren din kan være akkurat som et tilbehør. Tenk helhet når det gjelder frisyre og antrekk så får du balanse i uttrykket, anbefaler Skandsen.

Ønsker du deg en stor frisyre som tar mye oppmerksomhet, kan du kombinere den med enkelt tilbehør og et diskret antrekk. Bruk gjerne naturinspirerte kvaliteter i smykker, klær og sko for en fullført stil. Har du derimot et antrekk og tilbehør som gjør mye ut av seg bør du gå for en mer nedtonet frisyre. Prøv deg fram for å finne din naturlige stil!

Sterke frisyrer

Her er Skandsens tre stylingtips for enkle, naturinspirerte frisyrer.

1. La deg inspirere av vann og lag bølger i håret ved å sette hårklemmer med jevne mellomrom i håndkletørt hår, og la det lufttørke. Da får du flotte, tilfeldige bølger som passer perfekt i denne looken.

2. Lag en enkel, men riktig look med en rett og glatt frisyre. Bruk rettetang og en hårolje som hjelp for å skape en glatt og skinnende effekt. Har du fargekontraster i håret ditt vil de synes ekstra godt. Denne frisyren er en flott kontrast hvis du har på deg et antrekk som tar mye oppmerksomhet på grunn av mønster eller tekstur.

3. Fletter er en fin måte å skape denne looken på. Bruk enten et par løse fletter tilfeldig plassert i håret, eller lag en stor og løs fiskebensflette. Er du den mer dristige typen kan du prøve å dele håret i to deler. Lag en flette av den underste delen, mens du rufser håret til en ball på kronen med resten av håret. Det skaper spennende kontraster og en rå og sterk frisyre.

ekstrafrisyrer ekstrabilde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning