Uren høsthud

Sommer og sol tørker ut kvisene, slik unngår du at urenhetene blusser opp igjen.

Publisert Oppdatert
Foto:Produsentene; Flere og flere produsenter inkluderer både salisylsyre og glykolsyre i sine hudpleieprodukter. Ingrediensene har vist seg å være svært effektive både mot aknebekjempelse, porer og rynker i huden.

Visste du at mange med uren hud i perioder med høy soleksponering opplever at hudens tilstand forbedres og at urenhetene reduseres?

Lar seg lure

Dessverre er det mange som går på en real smell og lar seg lure av den midlertidige forbedringen i steden for å beskytte huden og forebygge mot urenheter til senere på året.

Les også: Dette kan ødelegge for huden

Les også: Få huden på rett kjøl

Les også: Har du kroppskviser?Det er nemlig lett å konkludere med at solen er gunstig for å normalisere huden. Dette har vist seg å være helt feil, forteller hudpleiegiganten Vichy i en pressemelding.

- På sikt vil solens påvirkning resultere i motsatt effekt og føre til flere urenheter, skriver Vichy.

Dette skjer
 • Solens UV-stråler påvirker hudens øverste lag som blir tykkere.
 • Huden får vanskeligheter med den naturlige eksfolieringen.
 • Døde hudceller som ikke eksfolieres naturlig tetter derfor porene og forhindrer hudens talg i å "slippe ut".
 • Resultatet kan være en økt fremvekst av uønskede kviser.


 • Syrebehandling

  En effektiv måte å bekjempe urenheter på og normalisere ansiktshuden på er å bruke peeling på det øverste hudlaget, etterfulgt av produkter som inneholder salisylsyre. Slik kan resultatet bli en jevnere hud med færre urenheter.

  Å kombinere syreingredienser med fuktgivende- og mattende ingredienser gjør at man får fjernet døde hudceller samt tettede porer i huden. Hudoverflaten blir dermed jevnere og dannelsen av nye hudceller fremmes.
 • Salisylsyre vil vanligvis trenge dypere ned i hudens porekanaler og rense for døde hudceller. Urenheter reduseres og forhindres i å komme igjen.
 • Glykolsyre arbeider også godt i huden og forbedrer og optimerer cellefornyelsen. Denne syren hjelper også til at hudoverflaten blir jevnere og mange føler de får mer glød.
 • Salisylsyre kan forårsake en stikkende og brennende følelse i huden. Du kan også oppleve tørrhet, flassing og avskalling av hud. Disse bivirkningene kan vanligvis effektivt kontrolleres med daglig bruk av en oljefri fuktighetskrem.
 • Ved bruk av syreprodukter på huden, er det viktig å alltid bruke solfaktor over slik at det ikke dannes pigmentendringer i form av lyse eller mørke flekker på huden.
 • Gravide og ammende kvinner bør snakke med legen sin før bruk salisylsyre, spesielt hvis man ønsker å bruke produktet over en stor del av kroppen.


 • Kilde: Pressemelding Vichy Normaderm, Acneexpert.org
Rens220 Rensepads220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning