Uvanlige skjønnhetsprodukter

Ti rare ting du kan bruke i ansiktet

Visste du at det går an å bruke rødbet som leppestift?

LEPPESTIFT: Rødbet kan blant annet brukes som leppestift.
LEPPESTIFT: Rødbet kan blant annet brukes som leppestift. Foto: Guro Heiret
Publisert Oppdatert
MAKEUP-ARTIST: Sóley Astudottir.
MAKEUP-ARTIST: Sóley Astudottir. Foto: Privat

For mange er sminke bare sminke. Det er leppestift fra Max Factor og blush fra Isadora.

Men hva skjer dersom du bruker rødbet i ansiktet som en del av sminken? Eller hva om du bruker brystkrem på leppene istedenfor lip gloss?

Med disse produktene kan du spare både tid og penger.

Rødbet

Rødbet er for mange noe man spiser, og ikke smører på seg. Men ifølge makeup-artist Sóley Astudottir er den et utmerket skjønnhetsprodukt.

- Fjern skallet og skjær rødbeten i passelige biter. Påfør deretter et tynt lag på leppene for å skape en nydelig, rød farge. Du kan også påføre litt i kinnene for å få en frisk glød. Det minner veldig om andre sminkeprodukter som finnes på markedet, bare uten alle tilsetningsstoffene, sier hun til Kvinneguiden.

Astudottir velger heller litt uvanlige produkter fremfor andre sminkeprodukter.

- Jeg velger å bruke slike produkter mye fordi jeg er nysgjerrig og derfor prøver nye ting hele tiden, men også fordi jeg opplever at ting som ikke er sminke ofte er bedre enn vanlig sminke. Det har i tillegg blitt populært å skulle bruke produkter andre ikke bruker.

UTMERKET SKJØNNHETSPRODUKT: Rødbet kan fint brukes som leppestift.
UTMERKET SKJØNNHETSPRODUKT: Rødbet kan fint brukes som leppestift. Foto: Thinkstockphotos.com

Glidemiddel og hemoroidekrem

Glidemiddel forbindes som regel med sex, men for noen makeup-artister er produktet flittig brukt som en del av sminken. Det brukes blant annet til å feste glitter på grunn av sin raske tørketid. Også hemoroidekrem brukes for å bli vakrere.

MAKEUP-ARTIST: Linda Marie Krogsund.
MAKEUP-ARTIST: Linda Marie Krogsund. Foto: FOTO: Privat

- Jeg har aldri brukt glidemiddel til å feste produkter, men jeg har venninner som anvender hemoroidekrem i ansiktet for å stramme opp huden der, sier Astudottir.

Selv om hun selv ikke har erfaring med bruk av glidemiddel i ansiktet har hun ingen problemer med å forstå hvorfor andre makeup-artister bruker produktet.

- Med et tynt lag burde det gå helt fint å bruke glidemiddel som lim til glitter og andre ting som skal festes i ansiktet. Det brukes jo på sensitive områder ellers, så hvorfor ikke bruke det i ansiktet?

Linda Marie Krogsund, makeup-artist og daglig leder på Inglot Strømmen Storsenter, har heller ingen erfaring med glidemiddel som en del av sminken, men innrømmer at hun blir nysgjerrig på å prøve.

- Det er ingen hemmelighet at det ofte er knapt med tid når man jobber som makeup-artist. Jeg kan se for meg at glidemiddel vil være et effektivt produkt å bruke i slike situasjoner, sier hun til Kvinneguiden.

Brystkrem

Også brystkrem har funnet veien til Astudottir sin sminkepung. Den er med andre ord ikke lenger forbeholdt gravide; den kan også anvendes på lepper og kinnben, skal vi tro den erfarne makeup-artisten.

- Jeg bruker brystkremen Lana Care på leppene for å få en perfekt glans. Den er helt uten parfyme, fargestoffer og konserveringsmidler. Jeg er ikke glad i produkter som inneholder parfyme, så denne er perfekt.

Hun legger til at kremen også er genial dersom du ønsker en naturlig highlight på kinnbenene.

Kaffe og oljer

Nordmenn ligger på topp når det gjelder kaffedrikking. Det er derfor ingen overraskelse at enkelte har tatt i bruk produktet på andre måter enn hva som er vanlig. For øyeblikket bruker Astudottir en hjemmelaget skrubb laget av kaffe og oljer.

HJEMMELAGET: Astudottir bruker skrubb laget av kaffe og oljer.
HJEMMELAGET: Astudottir bruker skrubb laget av kaffe og oljer. Foto: Privat

- En venninne av meg som er makeup-artist i New York, har laget den til meg. Hun har også gitt meg ulike oljer som jeg kan bruke i ansiktet og på øyenvippene. En slik skrubb kan fint brukes en gang i uken for å fjerne døde hudceller.

Diamanter og paljetter

Dersom du i det kreative hjørnet, er diamanter og paljetter alltid en sikker vinner. Men ikke bare på klær og sko - Krogsund bruker mye diamanter og paljetter når hun sminker både seg selv og andre.

- Du får som regel kjøpt slike produkter i de aller fleste sminkeforretninger, men jeg foretrekker å handle i ulike hobbybutikker. Der er det billigere, og det er et mye større utvalg av farger og størrelser. Det er bare fantasien som setter grenser.

Ifølge Krogsund kan du kan fint bruke slike produkter til fest dersom du vil kjøre en litt annerledes look.

- Et godt og enkelt tips er å plassere en enkel diamant i hver øyekrok.

Vaselin

De aller fleste forbinder vaselin med lepper, og det med god grunn. Ingenting slår god gammeldags vaselin mot tørre og sprukne lepper. Krogsund har alltid med seg vaselin når hun skal på sminkeoppdrag.

- Vaselin er noe jeg alltid har bruk for. Jeg bruker det som regel på leppene, men det hender jeg får bruk for det dersom jeg vil skape en glossy look, eller hvis jeg skal feste glitter til huden. Det gir en veldig fin effekt uten å koste for mye. Det er få sminkeprodukter som gir den samme alt-i-ett-følelsen vaselin gir.

Det brukervennlige produktet er også genialt dersom du vil fremheve kinnben eller forme øyenbrynene. Hemmeligheten er å ikke bruke for mye. Dette gjelder spesielt for øyenbrynene, da det fort kan se unaturlig ut dersom det blir for mye. En liten mengde produkt er nok, og du kan gjerne bruke en ren maskarabørste for å gre hårene i ønsket form.

Hårspray

Folk flest bruker hårspray til å holde frisyren på plass, men visste du at det også kan brukes til å holde øyenbrynene på plass? Astudottir bruker alltid hårspray på øyenbrynene når hun sminker andre. Et enkelt triks som du kan ta i bruk hver dag.

- Smink alltid øyenbrynene først, spray deretter hårsprayen på en ren maskarakost, og kam igjennom brynene til ønsket form. Jeg bruker alltid en parfymefri hårspray fra apoteket.

Krogsund er kjent med å bruke hårspray for å holde brynene på plass. Men hun nøyer seg ikke med å spraye øyenbrynene:

- Hårspray kan faktisk sprayes i ansiktet for å holde sminken på plass. Her er det viktig å lukke øynene godt før man sprayer. Og for all del, ikke spray for mye! Da kan huden fort bli glinsete, advarer hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning