Teknologisk under treet

Sliter du med å finne de rette julegavene? Her får du ti harde tips.

Publisert Oppdatert
Dette er gavene du kan kjøpe hvis du vil spandere litt, eller hvis du er rådvill og desperat!

1. iPad 2 nettbrett


Nettbrett er den nye farsotten. Det finnes dårlige og det finnes gode nettbrett. De siste er det færrest av, men et av de aller er iPad 2. Samsungs nye Galaxy nettbrett har kanskje bedre skjerm, Sonys har infrarød fjernkontroll, men på brukeropplevelse er det fremdeles Apples nettbrett som gjelder.

Les også: Julegavene til deg og kjæresten

Les også: De beste venninnegavene

Les også: Dette ønsker vi oss til jul!Bare prøv selv: Legg en iPad i fanget på bestemor eller førsteklassingen, og legg merke til hvor fort både den gamle og nye generasjonen fikser det. Det er brukervennlighet, det. Og for en julegave!

(Pris: fra kr 3890)

2. Fiio E11 bærbar hodetelefonforsterker


Utvalget av gode hodetelefoner og ørepropper vokser. Dessverre er det ikke alle smartmobiler som klarer å drive dem godt nok, og spille høyt nok. Da er Fiios lille hodetelefonforsterker enestående. Den blåser nytt liv i hodetelefonene dine, og gir deg umiddelbart bedre lyd for pengene.

Fiios hodetelefonforsterkere finnes i flere størrelser, og rene turboen for smartmobiler med lav effekt på lydutgangen.

(Pris: kr 798)3. Hähnel UniPal II universallader


Vi har alle opplevd det: å pakke én lader hver til alt man skal ha med seg. Med Hähnels smarte universallader trenger man bare denne ene. Den lader nemlig de aller fleste Li-ion og Ni-MH batterier fra 3,6 til 7,4V, mye brukt på kameraer blant annet. Den tar også ladbare AA- og AAA-størrelse batterier.

Man kan også lade fra sigarettenneruttaket i bilen med en medfølgende adapter. Universalladeren kan også lade iPhone-en din. Enklere blir det ikke!

(Pris: ca. kr 400)4. Lowepro Photo Sport 200 AW fotosekk


De fleste pakker kamerautstyret i en vanlig tursekk. Ikke så rart, de har ofte bedre bærekomfort enn en fotosekk. Amerikanske Lowepro har skjønt poenget, og laget en komfortabel ryggsekk med plass til mye utstyr, men også varmt tøy, matpakke og turutstyr.

Photo Sport kommer i to størrelser. 200 AW er den største av de to allværssekkene, med eget polstret rom med komprimering for fotoutstyret, pluss regntrekk, plass til drikkesystem, eget rom til turutstyr og festeremmer for enda mer utstyr. Den perfekte tursekken for aktive fotografer, skulle vi mene.

(Pris: kr 1699)5. Bang & Olufsen BeoSound 8 iPod-dock


For deg som vil bruke hele julebonusen på en hard pakke, kan Bang & Olufsens første iPod-dock være et alternativ. Beosound 8 er meget gjennomført både i design og lydkvalitet, og kan brukes med både iPhone og iPad så vel som vanlige iPoder.

BeoSound 8 har utbyttbare høyttalerfronter, slik at du kan velge farger som passer både til humør og innredning. I tillegg til standard hvit og svart finnes en rekke kraftige farger som rød, sølv, gul og oransje.

(Pris: kr 7995)6. Sonos Play: 3 trådløs høyttaler


Er det noen som kan trådløs lyd, så er det Sonos. Årets nyhet fra amerikanerne er Play: 3, en komplett høyttaler med trådløs lydtilkobling. Med en slik i stua kan du spille av musikk direkte fra PC-en din eller gjennom Spotify (krever Premium konto til 99 kr/md.).

Ved å legge til flere Play: 3-høyttalere kan du i prinsippet få trådløs musikk i hele huset. Musikkavspillingen styrer du enkelt med Sonos' egen Controller App, som i år er lansert i en egen iPad-versjon. Helt sjef!

(Pris: kr 2398)7. Philips Fidelio AS851 dokkinghøyttaler for android


Mens iPod-brukere har tusenvis av kompatible lydprodukter å velge mellom, har Android-brukere hittil hatt sørgelig få alternativer for musikkavspilling. Grunnen er en manglende standard for plassering av mikro-USB-tilkoblingen. Dette har Philips nå løst med en universaltilkobling, som gjør at nesten samtlige Android-baserte mobiler kan dokkes til høyttaleren med både musikkavspilling og ladefunksjon.

Med sin ovale utforming gir Fidelio AS851 et stilrent inntrykk, og Philips' digitale lydteknikk sørger for presis lyd med rikelig bass. Den innebygde forsterkeren leverer 30W RMS total uteffekt. En mindre og rimeligere modell med batteridrift, AS351, er også tilgjengelig.

(Pris: ca. 1500 kr)8. Samsung UE46D6505 3DTV


En fet TV er den ultimate julegaven til hele familien, og takket være stor konkurranse er prisene blitt relativt hyggelige. Samsungs lekre 6-serie fås i flere størrelser, men gjør seg ekstra godt i 46 tommers utgave eller større. Den er slank og diskré i utseendet, byr på avanserte funksjoner og ikke minst et LCD-LED bildepanel med flott bildekvalitet.

Du kan se 3D-film med skikkelig dybde eller leke deg med YouTube, Facebook og filmleie via nettet gjennom Samsungs Smart-portal. Bare husk å kjøpe nok 3D-briller til hele familien.

(Pris: ca. 10.000 kr)9. Kodak Pulse W730S fotoramme


Et innrammet bilde av barnebarna har alltid vært en populær julegave til familiens godt voksne. Enda morsommere er det å gi bort en digital fotoramme med masse bilder. Denne kobler seg dessuten opp på nettet slik at den kan vise bilder fra Facebook.

Man vet aldri hvilke nye spennende bilder som vil dukke opp på skjermen!

(Pris: kr 1200)10. Bang & Olufsen EarSet 3i


Den motebevisste vil så klart ikke ble sett med billig plastskrap rundt halsen. Som headset til iPhone passer Bang & Olufsens pene EarSet 3i, med innebygd mikrofon og en knapp som enkelt veksler mellom musikk og telefonsamtaler.

Hodesettet filtrerer bort forstyrrende bakgrunnslyd.

(Pris: kr 1750)220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning