Sommersminken

Det du trenger å vite om sommersminken, utstyret og triksene.

Publisert Oppdatert
Hvilke farger skal du gå for? Hva trenger du av sminke? Hvilket utstyr må du bruke?

Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth gir deg rådene her:

Sommerfargene

- Du trenger ikke bruke så mye sminke om sommeren, og noen produkter kan brukes på flere steder. Har du en mineralfoundation, maskara og en koksfarget/sort krem-liner, og i tillegg skaffer deg en ferskenfarget tone som kan brukes i kinn og som øyenskygge, så har du alt du trenger for å få til en flott dags- og kveldsmakeup, forteller Langseth.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!Les også: Lær deg makeuptriksene

Les også: Slik legger du perfekt rouge


Redskaper

- Gode redskaper gjør det enklere å legge makeup. Til sommerlooken bør du ha en kabukibørste til mineralfoundation, en rougebørste til rouge og solpudder, en tykk og en litt tynnere øyenskyggepensel og en tynn pensel med korte hår til påføring av krem-liner, forteller makeupeksperten.


Få matt hud

- Mange får blank hud om sommeren, dette kan en primer motvirke. Hovedfunksjonen til en primer er å få det du legger oppå til å holde lenger. I tillegg til dette kan også øyenprimeren gjøre øyenskyggefargen mer intense. Primere har også funksjoner som å jevne ut linjer, dempe røde partier i huden, gjøre tørre partier mer glødende og dempe blankheter. Et lett strøk av en pudderkost med bittelitt pudder vil også dempe blankheten, forteller Langseth.

Les også: Vi tester primere

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene


Unngå rennende sminke

Det er mulig å hindre dette til en viss grad, men ingen makeup vil være 100% vannfast.

- Vær flink med primer om du vil at makeupen skal sitte og tenk at en matt hud smitter mindre av enn en blank/svett. Det finnes også fantastiske fikseringssprayer som man sprayer over ferdig lagt makeup og som gjør makeupen mer holdbar, sier Langseth.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning