Slik fikser du håret

Catwalkhåret du styler selv

Disse hårsveisene fikser du glatt på egen hånd.

ENKEL SVEIS: Du kan style deg som catwalkmodellene på en-to-tre!
ENKEL SVEIS: Du kan style deg som catwalkmodellene på en-to-tre! Foto: FOTO: Redken Creative Consultant Guido
Publisert Oppdatert

Catwalkfrisyrene varierer like mye som de forskjellige klesstilene vi ser hos de store motehusene. Men det morsomme er at vi denne sesongen enkelt kan klare å style håret som modellene selv. Med rene og klassiske uttrykk er det ikke så mye som skal til for å kopiere stilene. Faktisk er noen av frisyrene så enkle at du egentlig kan droppe stylingen helt!

Det skader riktignok ikke å ha litt hårspray, en hårolje, noen fliseklemmer eller et hårstrikk tilgjengelig. Men det er også alt du trenger!

La deg inspirere av de ulike stilene her:

Romantisk

På Valentinos catwalk fikk vi se enkle, romantiske frisyrer. Redkens kreative leder,som går under artistnavnet Guido, står bak hårlooken til flere av motehusenes visninger. Til Valentinos høstvisning for 2012 ønsket han å style modellene på en romantisk, og franskinspirert måte som samtidig utstråler femininitet.

- Jeg har skapt en klassisk Valentinolook som skal se veldig pen ut. Jeg har gjort en 70-tallsaktig tvist som samtidig er myk og enkel. Her handler det om å ha håret i en flette, en knute eller bare vri det enkelt. Det ser feminint og søtt ut og er en flott look for mange kvinner, sier Guido i en pressemelding.

Enkelt og sexy

EN VRI: Romantisk, søtt og yndig. Alt du trenger å gjøre er å vri håret og feste med hårspenner.
EN VRI: Romantisk, søtt og yndig. Alt du trenger å gjøre er å vri håret og feste med hårspenner. Foto: FOTO: Redken Creative Consultant Guido

Både på Jean Paul Gaultiers, Sacais og Loewes catwalker viser Guido hvordan man faktisk kan style håret veldig enkelt og samtidig få det til å se utrolig sexy ut.

Fra venstre: Jean Paul Gaultier, Sacai, Loewe.

- På Jean Paul Gaultiers visning er håret litt seigt og rett slik at man får den rocka looken uten for mye fiks. Looken er veldig androgyn og faktisk passer den både på kvinner og menn, noe som er kult, sier frisøren.

- Inspirasjonen til Sacais look er en ung jente som er litt naiv og som aldri har klippet håret sitt før. Jeg har bare laget en lav hestehale hvor jeg har dratt opp litt hårlokker fra hodebunnen for å gjøre den mer rotete. Det gjør looken søt og gothisk på samme tid.

- Til Loewes visning laget jeg en hårlook som var litt maskulin med et hint av 20-tallet. En lav hestehale med en dyp sideskill over øret og litt ekstra glans med olje, slik at finishen ser veldig rik ut.

Personlighet

Både til Sonia Rykiels, Lanvins og Balenciagas visninger ville Guido gjøre hårstilen personlig, gjerne med tilbehør.

ENKELT: Enten du velger å ha det løst eller i lav hestehale. Dette tar toppen ett minutt!
ENKELT: Enten du velger å ha det løst eller i lav hestehale. Dette tar toppen ett minutt! Foto: FOTO: Redken Creative Consultant Guido

Fra venstre: Sonia Rykiel, Lanvin, Balenciaga.

- Som på Sonia Rykiels visning føler jeg at det å bruke en bandana over ørene og håret, symboliserer at det er noe pønkete med dama. Dette er en rocka, våt og litt streng look som er veldig lett å få til selv.

- Til Lanvins catwalk er modellene veldig rene og naturlige uten noen andre produkter i håret enn en leave-in-balsam. Her skal det være så enkelt som mulig.

- Balenciagas modeller er også stylet veldig enkelt for å få frem deres egen personlighet. Her handler det om tung pannelugg over det ene øyet og naturlig tekstur for å få frem naturlige bølger og krøller og for å gjøre det moderne, sier Guido.

NATURLIG: La personligheten din skinne igjennom mens du holder teksturen i håret så naturlig som mulig.
NATURLIG: La personligheten din skinne igjennom mens du holder teksturen i håret så naturlig som mulig. Foto: FOTO: Redken Creative Consultant Guido

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning