Løs skjønnhetskrisene

Har du overnappet øyenbrynene eller har et ansikt som er flekkete etter selvbruning? Slapp av, det kan fikses.

Publisert Oppdatert
Har du noen gang tatt selvbruning før en spesiell dag og resultatet ble heller gult enn brunt? Eller kanskje du har nappet brynene dine for mye, og uansett hva du gjør blir det ikke fint? Marianne Hverven fra Oslo Hudpleieklinikk forteller hva du skal gjøre i slike tilfeller.

- Hvis du har overnappet øyenbrynene dine må du være tålmodig og la dem vokse ut igjen. Du må ikke prøve å få det fint ved å nappe mer, eller forandre på formen. Dette ender ofte dårlig underveis. Mens de holder på å vokse ut kan du bruke en make-up blyant for å få et jevnere og penere resultat. Det er viktig at du ikke tegner for hardt, da dette vil se unaturlig ut. Bruk en øyenbrynsskygge som du duser godt inn i brynet. Dette gir en naturlig look, sier Hverven.

Les også: Perfekt kamuflasje

Les også: Kviserfri fremtid

Les også: Fresh på toppen


Har du vært uheldig med selvbruning har du mest sannsynlig ikke gjort det forarbeidet som skal til. Allikevel finnes det løsninger for denne krisen og.

- Det beste tipset er å ta en pensling/enzymbehandling som gjør at brunfargen preller av. Dette gir uansett best resultat. Har du ikke mulighet for dette, kan du skrubbe deg med en peeling som inneholder glykolsyre. Dette vasker brunfargen veldig godt av, og du kan gjøre det hjemme, sier Hverven.

- Vi hadde en gang en brud som hadde helt hetta! Hun var gul og flekkete. Vi tok henne til penslingsbehandling og avsluttet med en whitening masque tilslutt. Hun ble riktignok en blekere brud - men en mye lykkeligere brud, sier Hverven.

Selvbruning hjemme

Hverven sier at selvbruning fint kan gjøres hjemme med bra resultat.

- For et vellykket resultat er det forarbeidet som er viktig. Alle døde hudceller må bort, men du må heller ikke skrubbe for hardt. Da får du små sår i huden som trekker til seg brunfargen ujevnt. Etter skrubb kan du gjerne bruke et vannbasert fuktighetskonsentrat. Til slutt påføres selvbruner, som skal masseres godt inn. Gjør det gjerne om kvelden siden produktet trenger noen timer for aktivisering.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning