- Jeg bruker også hold-in-strømpebukse

- Ikke vær for opptatt av å gli inn i mengden, sier Mona Grudt. Her har du hennes motetips.

Publisert Oppdatert
Modell og tidligere Miss Universe, Mona Grudt, mener at norske kvinner har kommet langt på motefronten de siste årene, fordi vi tør mer.

- Vi har etterhvert blitt flinkere til å kle oss, vi er blitt mer bevisst på design og kvalitet. I tillegg synes jeg det synes at vi ikke er like opptatt med å gli inn i mengden lengre, sier Mona Grudt.

- Vi tør mer

Fremdeles vil gjerne den jevne, norske kvinne ofte gli inn i folkemengden og ikke gjøre så mye ut av seg, men Grudt mener at flere kjendiser er med på å inspirere og snu dette;

Les også: Hold huden ung

Les også: -Ikke sol deg for mye

Les også: Bygg deg en tidløs garderobe- Vi ser på de profilerte kjendisene i Norge at de tør mer, de har kommet mer ut av skallet sitt og er ikke lengre fullt så opptatte av janteloven. På den måten henger vi også mer med internasjonalt på motefronten, mener modellen.

Men, når man forsøker å finne sin egen stil, er ikke det alltid gjort i en håndvending og for mange er det tidkrevende på samme måte som å finne ut av hva slags person man egentlig er;

- Mange er usikre på sin stil og har ikke funnet helt ut av det enda. Da safer man ofte mer, men for å tørre mer kan man kanskje snakke med gode venninner, som gir ærlige råd og tips. Mange kvinner kan føle seg skremt og føler at det blir for mye å gå utenfor boksen, men øv deg på å sette sammen klær, tipser Grudt.

Monas motetips

Det kan være vanskelig å finne ut av hvilke klær man skal kjøpe til enhver tid, men først og fremst mener modellen at det er én ting du bør unngå;

- Unngå impulskjøp. Bruk heller mer penger på basisgarderoben slik at du får bygget deg en garderobe av kvalitet som du kan ha lengre.

Hun ber deg også ta i bruk de triksene du kan komme på som kan hjelpe deg å føle deg mer vel i et antrekk, det er ingen skam å jukse litt.

- Jeg må bruke stram hold-in-truse, strømpebukse og push-up-BH som alle andre. Jeg bruker de triksene jeg kan, jeg er også bare et menneske som må jobbe for å fremheve timeglassfiguren. I tillegg er det viktig å huske på at jeg har folk som styler meg, og jeg er heldig som har den muligheten til å lære, sette av tid til å få hjelp til å kle figuren min, sier Grudt.

Og selv om modellen er glad i å pynte seg til fest er jeansen hennes beste hverdagsvenn:

- I hverdagen går jeg helst med jeans, T-skjorte og joggesko når jeg henter i barnehagen eller leker med ungene i sandkassen. På jobb har man som oftest én stil, men fritiden er en helt annen. Man kan ikke alltid se nystyla ut, men små triks som å holde håret pent farga, slenge håret i en hestehale eller bruke selvbruning hjelper ofte godt på, forteller hun. mona220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen