Ikke pakk bort julekjolen

Slik forvandler du julebordsfavoritten til din nye, kule hverdagskjole!

Ikke pakk bort julekjolen
Ikke pakk bort julekjolen
Publisert Oppdatert
Julens mange selskapeligheter er over og hverdagen er i gang. Det betyr ikke at alle julens lekre plagg må legges bort.

Behold favorittene

Har du funnet deg en kjolefavoritt du ikke har lyst til å gi slipp på helt enda? Eller har du behov for å få maks ut av garderoben din? Behold kjolene du brukte til julebordene. De kan like godt brukes til hverdags. De må bare styles på en annen måte.

- Mange plagg som handles inn for julebordssesonegn kan uten problem tas med videre inn i det nye året. Pass deg bare for den julerøde kjolen kombinert med masse smykker, slik at du unngår julebords-looken, sier Nadia Kandil, Fashion PR assistant hos This is PR.

Dress ned

Så hvordan gjør man en lekker kjole så enkel og funksjonell at den kan brukes i hverdagen? Det er ikke så mye som skal til. Det gjelder å mikse kjolen med plaggene i den daglige hverdagsgarderoben din.

- Når man skal dresse ned et plagg er det lurt å begynne med tilbehøret. Bruk mindre smykker enn du ellers ville gjort. Bytt også ut dressjakken med en skinnjakke eller en parkas som du ellers bruker til hverdags. Pumps erstattes av boots eller ankelstøvletter og de svarte, tynne strømpebuksene byttes ut med strømpebukser i ull, forteller Kandil.

3 hverdagsstiler

Vi har fått Kandil til å sette sammen tre hverdagsantrekk med utgangspunkt i lekre kjoler, typiske for julebordssesongen. Bli inspirert og få ideer om hvordan du kan style din julebordsfavoritt til hverdags.

Den lange kjolen


Match en lang, sort kjole med en lysegrå genser som er skåret kort foran og litt lengre bak, noe som gir en hverdagslig, avslappet og kul stil. Kombiner gjerne med en asymmetrisk og figursydd skinnjakke for å skape mer fasong. Korte ytterplagg er fint til lange kjoler for å lage balanse. En clutch kan gjerne brukes til hverdags. Tøffe boots eller ankelstøvletter og ullstrømpebukser gjør stilen tøff, og en kul ring setter prikken over i'en.Sexy i rødtDen røde fargen vil vi tone ned så mye som mulig og få den til å bli en spennende detalj i antrekket. En sporty, chic stil blir stort til våren, så hvis du ønsker å være trendy kan du kombinere en kjole med en sweatgenser med trykk. Lyse farger i både genser, veske og smykker gjør den røde fargen i kjolen til en spennende detalj, i stedenfor at den dominerer antrekket. Høye hæler gjør det ellers sporty uttrykket mer feminint.Den lille sorteEn røff, armygrønn cardigan over en kort, svart kjole gjør stilen mindre pyntet. En stor kåpe med miksede materialer er en trend som fortsetter utover våren og er perfekt til denne stilen. Detaljer i lys beige farge passer godt til den utvaskede grønne cardiganen og sølvsmykker gjør antrekket mindre røft og bidrar til balanse. Fordi kjolen er kort passer det bra med høye hæler på støvlettene.ferdig ferdig ferdig-2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning