Hot i riktig kåpe

Denne kåpen gjør mest for fasongen din!

Publisert Oppdatert
Den er ett av de viktigste plaggene gjennom vinteren, og det er ikke mangel på utvalget i butikkene. Så hvordan velger du en kåpe som er perfekt for akkurat deg? Vi har fått råd fra stylist og makeupartist, Liv Kjos, om hvordan du velger kåpen som fremhever det aller beste ved deg.

Viktig valg

Tror du at lengden på kåpen din ikke har så mye å si? Da tror du feil. Den kan nemlig ha alt å si for antrekket ditt.

- Hvis man ikke velger riktig lengde til sin figur, så kan man faktisk ødelegge hele antrekket. Kåpen sitter ytterst og dette er det første vi ser, sier Kjos.

Det viktigste man gjør før man velger kåpe er å være bevisst på hva du skal bruke den til, og også hvilken kroppsfasong man har.

- Lengden bør passe de klærne du har i skapet slik at du kan bruke den over alle antrekkene dine. Samtidig bør du også velge en fasong som er flatterende for kroppen din. Velger man feil kan man se både avstumpet, kort og kraftig ut, og i verste fall drukne helt, forklarer Kjos.

Bred midje?

Da bør du unngå å skjule den i store plagg.
  • Velg deg kåper med en markert midje, gjerne med belte.

  • Et smalt belte er flatterende for de med ekstra stor midje.

  • Liker du ikke beltet på kåpen er det helt greit å bytte det ut med et annet. Det gir antrekket en personlig stil.

  • Bruk gjerne et stort skjerf eller kåper med detaljer rundt kragen. Det tar fokuset vekk fra midjen.


Den største feilen

Har du begått den største kåpesynden? Det er nemlig én ting du bør passe deg ekstra for.

- Den vanligste feilen vi gjør er etter min mening å kjøpe i for stor størrelse. Kåpen er gjerne i tykt stoff, og er den for stor så ser vi uformelige ut, og større enn det vi egentlig er, mener Kjos.

Selv om en kåpe skal holde deg varm er det ikke meningen at du skal gjemme deg helt bort i den.

- Vi jenter skal ikke gjemme formene våre, men heller vise dem frem med en kåpe som rammer inn kroppen på en god måte, enten vi er tynne eller fyldige. Kåpen bør være stor nok til en ekstra genser når høsten og vinteren kommer, men ikke til tre, poengterer Kjos.

Kåpen for deg

Trenger du noen gode tips til hva du bør se etter? Her får du Kjos' beste råd for hvordan du velger kåpe som passer din kroppsfasong. Finn den fasongen du er mest lik og merk deg rådene til neste gang du skal ut på kåpejakt!

Høy og slank


Fordelen for de høye og slanke er at de har lite å skjule. Tvert i mot kan de med denne fasongen dra nytte av å fremheve formene sine. Denne kroppsfasongen kan egentlig velge og vrake i både lange og korte kåper. Men et belte i livet vil gjøre fasongen ekstra fin. Jakken kan gjerne være dobbelspent for å dra oppmerksomheten til brystet, og du trenger ikke å være redd for farger og mønstre. Et rysjete skjerf som henger et stykke ned over brystet er også flatterende. En parkas er flott til denne figuren, både kort og lang. Men sats på en kort variant hvis du ønsker å forlenge bena enda mer!

Høy og kraftig


Er man litt fyldig er det viktig ikke å skjule seg i store klær. Uformelige plagg vil bare gjøre at du ser større ut. Velg deg derfor en kåpe med markert mildje.

Har du stor byste vil det være lurt å ikke ha for mye detaljer over brystpartiet. Let etter en kåpe som har singelknepping, og la den være så enkel som mulig. Fremhev i stedet midjen med et belte som tar fokuset vekk fra de fyldige plassene.

Lav og frodig


De som er lave og frodige ønsker ofte å gi inntrykk av å være høyere, og ønsker klær som slanker kurvene, men ikke gjemmer dem. En kåpe med enkel front, uten for mye detaljer på kåpen er mest flatterende for de med frodig brystparti, for eksempel en kort utgave av en trenchcoat. Et belte i livet gir en enda mer definert midje. Et stort mønster kan få en lav og frodig person til å se kraftigere ut. Velg ensfarget og bruk heller mønster i tilbehøret. En kort kåpe gir en forlengende effekt når man er lav. Vil man ha en lengre kåpe bør man ikke velge en variant som er lenger enn knehøyde.

Lav og smal


Er man lav, liten og tynn er man så heldig at man kan bruke hva man vil av fasonger. I likhet med de som er lave og frodige bør også denne kroppsfasongen passe seg for store mønstre. Ønsker man å skape en illusjon av å være høyere er lengden på kåpen viktig. Styr unna «oversized»-kåper og kåper som svinger utover nederst.

Rett og smal


En figursydd kåpe med belte i livet er fint for å gi ekstra innsving i livet. Lengden på kåpen bør aller helst gå til det bredeste punktet på hoftene. Det skaper nemlig en illusjon om at hoftene er bredere enn livet. Det er også veldig fint å bruke tilbehør, som et skjerf eller en lekker brosje sammen med kåpen for å gi den en ekstra feminin stil.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning