Haremsbukse

Høstens mest behagelige bukse

Den behagelige buksen finnes i mange ulike varianter. Men pass på at du styler den riktig!

Publisert Oppdatert
ULIKE VARIANTER: Velg fargen og fasongen som passer deg best. Disse to er eksagt samme modell, men kan likevel se ulik på, kun på grunn av fargen. Begge fra Vivikes, 299 kr.

ULIKE VARIANTER: Velg fargen og fasongen som passer deg best. Disse to er eksagt samme modell, men kan likevel se ulik på, kun på grunn av fargen. Begge fra Vivikes, 299 kr. Foto: FOTO: Produsenten.

MC Hammer-buksen er tilbake for fullt, men det er slett ikke alle som kler den.

- Dessverre er det ikke alle som kler en haremsbukse. En haremsbukse er lav i skrittet og gir veldig lite tilbake fasongmessig. De som kler en slik bukse best er nok de som fra naturens side er velsignet med lange ben og en smal figur, sier Mia Thorsø ved Polhem PR til Kvinneguiden.

Cathrine Røsseland ved House of Communication mener derimot at hvem som helst kan kle en haremsbukse, men ikke hvilken som helst type haremsbukse.

- Det er som med de fleste plagg viktig å finne en variant man kler. Og selv om harembuksen skal fylle visse kriterier for å kunne kalles en haremsbukse, så kan de ha ulike snitt og farge. Det kan for eksempel være hvor stramt de sitter ved anklene eller hvor høye de er i livet, sier Røsseland til Kvinneguiden.

Riktig balanse

Haremsbuksa er særlig flatterende for personer med en rett silhuett, siden den bidrar til å skape former, mener Linn-Anne Hovland ved Mildh Press.

- Om du har timeglassfigur, kan haremsbuksa hjelpe til med å fremheve formene. Rumpe og lår vil virke større hvis du har en haremsbukse med mye mønster og lyse farger, så bruk gjerne en helt enkel bukse uten mønster og i mørke fargetoner om du har en formfull kroppsfasong. Haremsbuksa er så mye i seg selv at den heller ikke trenger mønster og mye detaljer for å blir lagt merke til, sier Hovland til Kvinneguiden.

Det kan godt hende du vil bli positivt overrasket over hvor godt du kler en haremsbukse - men sørg for å style den riktig:

- I og med at buksen gjerne skal være oversized og løs er det fint å kombinere den med noe tettsittende oventil. En lekker silkebluse med en feminim blazer er veldig fint, tipser Thorsø.

Haremsbukse er alltid stor og vid og vil derfor være et plagg som gir volum til underkroppen.

- Det er en god regel at om man har et voluminøst plagg så er det bra å ha noe stramt på resten av kroppen. Så en slimtopp vil være bra, råder Røsseland.

TIL BUKSEN: Rosa bluse fra Samsøe Samsøe, 700 kr, hvit bluse fra Vivikes, 299 kr.

TIL BUKSEN: Rosa bluse fra Samsøe Samsøe, 700 kr, hvit bluse fra Vivikes, 299 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Yttertøy til harembuksen

Nå som temperaturen kryper nedover, er det fristende og praktisk å bruke en stor og varm jakke utendørs. Dette er derimot en "fashion fail" sammen med haremsbukse.

- Styr unna den store parkasen og velg heller en lekker ulljakke eller en tykkere skinnjakke til buksen, råder Thorsø.

Røsseland anbefaler en åpen trenchcoat eller en lang frakk om man trenger å kle seg litt varmt.

- Bare pass på at frakken er lang nok og ikke stopper for høyt oppe da dette vil bryte opp siluetten. Ellers er en kort dressjakke eller skinnjakke supre valg om det for eksempel er til bruk på jobben, mener hun.

Hovland mener at haremsbuksa bør styles med korte jakker:

- Slik at det ikke ser ut som om du mister buksa, men at man kan se at du faktisk har på deg en haremsbukse. Disse bør også være kroppsnære slik at antrekket blir balansert, og ikke "baggy", tipser hun.

Se hvilket tilbehør du skal satse på denne høsten.

Sko til buksen

For å balansere haremsbuksen bør du velge høye hæler.

- Enten et par lekre ankelstøvletter eller et par stiletter til fest, sier Thorsø.

Hun får støtte av Røsseland som mener at det voluminøse plagget blir enda mer elegant om man bruker sko med hæler.

Og det kan gjerne være kilehæl, men platå fungerer også bra.

- Volum betyr at den kroppsdelen som bærer et slikt plagg blir forkortet. Da kan det være smart å bruke høye hæler, eller sko i samme fargen som buksen, for å balansere denne effekten, sier Røsseland.

Tips:

Hovland har flere nøkkeltips for styling av haremsbuksen.

Her forklarer hun hvordan du ser mest mulig feminin ut i den spesielle buksen:

  • Det viktigste når man skal style en haremsbukse er å gjøre alt du kan for å unngå at den blir en kosebukse, men heller pynte den opp.
  • Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å style den med høye stiletter.
  • Bruk buksen sammen med en singlet som følger kroppen, så antrekket ikke virker "posete".
  • For å gjøre looken ekstra feminin og elegant, kan haremsbuksa gjerne styles med en feminin silkebluse. Uansett om du bruker en singlet eller en bluse, bør denne dyttes pent ned i buksa slik at midjen fremheves.
  • Siden haremsbuksa er så mye i seg selv, er det best å holde tilbehøret helt rent. Bruk gjerne et enkelt, men stort halssmykke for å skape balanse i antrekket.
  • For å beholde den feminine stilen, kan du gjerne bruke et smalt belte i midjen.
  • Det er fint å bruke nøytrale mørke farger på haremsbuksa for å gi den en klassisk og elegant touch, og for å unngå at den blir for sommerlig nå på høsten.

Les også:

Knepene som gjør deg sexy i jeans

Her er de viktigste høsttrendene

FIGURTETTE JAKKER: Formsydd skinnjakke fra Aleksander Signature, 2590 kr, kort blazer fra Moods Of Norway, 2500 kr, skinnjakke fra Samsøe Samsøe, 2200 kr.

FIGURTETTE JAKKER: Formsydd skinnjakke fra Aleksander Signature, 2590 kr, kort blazer fra Moods Of Norway, 2500 kr, skinnjakke fra Samsøe Samsøe, 2200 kr. Foto: FOTO: Produsenten.

Dette ønsker moteekspertene seg i høst

Kathrine Sørland gir motetips

PASSENDE SKO: Pumps fra Din Sko, 399 kr, sorte ankelboots fra Samsøe Samsøe, 1700 kr, lilla ankelboots fra Ecco, 1700 kr.

PASSENDE SKO: Pumps fra Din Sko, 399 kr, sorte ankelboots fra Samsøe Samsøe, 1700 kr, lilla ankelboots fra Ecco, 1700 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning