Hjemmespa

Planlegg en deilig lørdag førstkommende helg, med hjemmespa, hjemmelagde produkter og egenpleie. Kast mann og barn på dør, og plei deg selv!

Publisert Oppdatert
Både hud og hår sliter mer enn normalt når gradestokken kryper ned mot mange blå, og luften er knusktørr. Istedenfor å bruke tusenvis av kroner på dyre hudpleieprodukter kan det både være lønnsomt, morsomt og effektivt å bruke naturens egne ingredienser.

Aromatisk melkebad:

Har du badekar er dette virkelig verdt å prøve, huden blir glatt og fin, og man får i tillegg et ekstra avslappende bad på grunn av de eteriske oljene.
Ingredienser:
1 egg
1/2 kopp olivenolje
2 kopper melk
1 skje glyserin
1 dråpe jasminolje (eterisk olje)
1 dråpe roseolje (eterisk olje)
6 dråper lavendelolje (eterisk olje)

Pisk sammen egg, olivenolje og glyserin. Rør mens du har i de eteriske oljene til massen får en kremaktig konsistens. Hell så i melken gradvis mens du fortsetter å piske. Når alt er godt blandet har du det i badevannet. Pass på at vannet ikke er for varmt når du har i blandingen, for da vil eggehviten skille seg. Kos deg i 20 minutter og skrubb deretter hele kroppen med en vaskeklut eller børste før du avslutter med en dusj.

Kroppspeeling

En kopp havsalt og en halv kopp solsikkeolje røres sammen til en jevn grøt. Brukes som peeling over hele kroppen, men ikke i ansiktet. Skyll godt med vann etter behandlingen.

Hårmaske for tørt hår

Man får lett tørt hår i vinterkulda, men denne fuktighetsinnpakningen hjelper godt:

Bland sammen en eggeplomme, tre spiseskjeer honning og en spiseskje vegetabilsk olje. Masser blandingen inn i fuktet hår. La det virke i minst 20 minutter. Vask håret med mild sjampo minst to ganger. Skyll godt.

Aprikosmaske for tørr hud:

Denne ansiktsmasken kan brukes på tørr eller skadet hud, den pleier, fukter og lindrer.
4 tørkede aprikoser (legges i bløt et døgn.)
3 ss yoghurt naturell
Mos aprikosene, bland med yoghurten, og fordel på ansiktet. La virke i 20 minutter, skyll godt av med lunkent vann.

Kilder:
http://forum.gaiaforum.com
http://www.badeinfo.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning