Har du husket dette?

Disse tipsene får kroppen klar til julebordet!

Har du husket dette?
Har du husket dette?
Publisert Oppdatert
Med julebordsesongens mange festligheter gjelder det å holde kroppen velpleid.

Gode tips

  • Forbered deg i tide. Trenger du profesjonell hjelp, book time til hudpleie, manikyr og pedikyr, og frisør i god tid. Dette er den travleste tiden av året for behandlingsteamet ditt!

  • Gjør du alt selv, sett av tiden og sørg for barnevakt, slik at du slipper å stresse med masker, selvbruning og barbering i siste liten. Da kan det gjerne gå galt.

  • Får du en kvise dagen før julebordet, ikke klem på den! Da vil du få en vulkan midt i fjeset som er umulig å skjule! Gå heller til en profesjonell hudterapeut og be om krise-kvise-hjelp! Du kan også dekke den til med god mineral makeup som også motvirker kviser.Du er kanskje flink med hudpleierutinene dine, men har du husket på resten av kroppen?

Med utringet kjole og bena i tynne strømpebukser er det lurt å vie litt tid til andre kroppsdeler enn ansiktet også. Vi har snakket med
Ann-Kristin Stokke, erfaren hudpleier og fagsjef hos AS Tekon, og her kommer hennes beste tips.

Fin farge

Man føler seg alltid litt bedre med litt farge på kroppen. Men kroppen trenger mer pleie enn det. Velg deg derfor en selvbruning som gir deg mer enn bare farge.

- Bruk et selvbruningsprodukt som også gir fuktighet og som pleier. Alterner mellom selvbruningsprodukt og bodylotion på kroppen, fjern fargen når den begynner å gå tilbake ved hjelp av en god kroppsskrubb, fyll på med fuktighet, for deretter å gjenta påføring av selvbruning etter et par dager. Slik bevarer du en fin farge gjennom hele sesongen.Ny gnist

Det er ikke bare ansiktshuden som kan trenge litt ny glød nå som kjolene igjen skal ut av skapet. Det er ikke så mye som skal til for at huden på kroppen skal gi looken det lille ekstra.

- Bruk den fargede fuktighetskremen din i utrigningen og på armene også. Et godt solpudder fungerer overalt. Det samme gjør løst "gold dust" som kan påføres kinn, øyne og lepper, samt blandes sammen med fuktighetskrem på brystparti og skuldre.Vakre hender

De blir ofte glemt, men vakre hender kan være prikken over i-en når du skal vise deg fra din beste side.

- Vi er ikke så flinke til å ta vare på hendene våre. Tørre, sprukne vinterhender blir ofte glemt. En god kroppsskrubb kan også brukes på hendene for å fjerne gustne, døde celler og gjøre at en håndkrem rik på vitaminer kan trekke godt ned og pleie. Bruk også en nærende maske på hendene et par ganger i uken, der vitaminer og antioksidanter vil pleie og forebygge aldring, gjerne ansiktsmasken din. En olje, spesielt for neglebåndene, bør du påføre hver kveld, i dagene før en fest. Kjøp deg en ny lakk i en tøff farge, men vær nøyaktig med påføringen, ellers ser det ikke bra ut.

Syns du det er vanskelig å få hendene pene? Hva med å overlate jobben til en profesjonell?

- Manikyr hos en profesjonell er absolutt en god investering. Da kan du også få lagt lakken ordentlig, slik at den holder til både ett og to julebord. Shellac, er nyeste mote innen lakk. Disse lakkene er hybrider mellom vanlig lakk og gelé. De holder gjennom hele julebordsesongen.Fotflørt

Vi er flinke til å ta vare på føttene i sommersesongen. Vinteren er det verre med. I julebordsesongen skal de igjen fram i lyset. Slik gjør du dem klare.

- Nå som føttene skal inn i finskoene, med tynn strømpebukse eller bar hud, er gustne vinterføtter med hard hud, gule negler og hårete, tørrdryssende legger lite ønskelig. Smør deg regelmessig med bodylotion eller en rikere fotkrem, bruk kroppskrubb også på føttene. Før fest bør du ta deg et skikkelig fotbad med mineralsalter, gjerne i minimum 15 minutter. Fil bort hard hud med en fotfil, bruk neglbåndsfjerner og dytt ned neglbånd med en trepinne og smør føttene godt med en fotkrem eller olje.


ferdig-selvbrun ferdig-gld ferdig-hender ferdig-fot

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning