Glatt underliv

Unngå røde nupper og komedoner. Slik gjør du intimbarberingen riktig.

Publisert Oppdatert
For noen handler intim hårfjerning om velvære, for andre mer om utseendet. Noen fjerner litt i kantene, andre tar alt. Uansett hvilken gruppe du tilhører kan du oppleve at underlivet blir rødt, sårt og irritert av barberingen eller voksingen.

Men, det er mulig å holde området glatt og friskt selv når hårene er i ferd med å vokse ut igjen.

Når du barberer

Barbering er den enkleste måten å fjerne kjønnshårene på, det er mykere for huden om du bruker gel eller skum og det lugger dessuten mindre. Her bør du derimot være forsiktig med området rundt vagina som er svært sensitivt i forhold til pH-verdien på gel og skum. Det er best å bruke vann alene, eller såpe utviklet for underlivet.

- Jeg anbefaler å barbere rett etter dusjing når hårene er myke. Man kan også legge over et varmt og fuktig håndkle før barberingen for å mykgjøre hårene. Barber alltid med hårretningen for å forebygge innvendte hår, tipser Maria K. Ebbestad, Nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet.no.

Les også: Kvitt deg med uren hud

Les også: S.O.S Kvisehjelp

Les også: Ikke dropp fuktenUnngå nupper

Ebbestad forteller at irritasjoner blant annet kan komme av hormonpåvirkninger, derfor anbefaler hun å søke hjelp på apoteket, også i tilfeller hvor du opplever at håret vokser motsatt vei og skaper betennelse.

-Det er alltid smart å bruke en mild barberkrem under barbering, og en etterbehanding etterpå, sier hun.

En rens utviklet for intimbarbering rengjør huden etter barberingen før porene lukker seg, og forhindrer derfor små røde nupper og irritasjoner. Det er individuelt hvor mye en slik type rens fjerner, noen har mer nupper enn andre og synes det er greit å påføre både rett etter barberingen og en gang til i løpet av dagen.

Også RFSU har utviklet en serie spesielt beregnet for intimområdet.

- Husk på at du bør være ren på området også før du barberer deg, sier Sidsel Kløw ved RFSU til Kvinneguiden.no.

Kløw forteller at du ved regelmessig bruk av milde produkter til intimområdet vil gi huden god pleie;

- Dermed unngår du i større grad plager forårsaket av barbering som i utgangspunktet er hardt for huden og intimområdet spesielt, sier Kløw.

Fra roten

Voksing og epilator er hårfjerningsmetodene som røsker håret direkte opp fra hårsekkene, dermed tar det lenger tid før håret vokser ut igjen. Her er det samtidig mer du bør tenke over:
  • Det er smertefullt, noen velger derfor å ta et par smertestillende tabletter en tid før de vokser eller blir vokset.
  • Unngå bikinivoksing rett før du skal ha menstruasjon. Huden er nemlig mer sensitiv i denne perioden, derfor er det lurt å vokse underlivet minst tre dager før menstruasjon.
  • Ikke bruk trange klær rett etter voksing av underlivet. Plagg som gnager mot underlivet kan forårsake kviser når området er åpent og sensitivt.
  • Visste du at smerteterskelen hos kvinner er sterkest mellom klokken 15 og 17 på dagen? Dermed er det ikke så dumt å bestille time hos hudpleier for bikinivoksing i dette tidsrommet.


  • Kilde: Cosmopolitan.com
Unirens_og_barberkrem220 rfsu220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning