Gå for smal siluett

Denne våren skal kroppen synes - på mange måter!

Publisert Oppdatert
Foto: Linn M. Rognø, klærne er fra Polhems sortiment.

- Det blir den smale siluetten som vil prege denne våren, og moten er veldig inspirert av svensk mote, den preppy stilen med morsomme detaljer med mye balanse, forteller daglig leder i Polhem PR, Camilla D. Meyer til Kvinneguiden.

Knyte t-skjorten

Nå som dagene er lysere, vil også klærne bli lysere og lettere, både når det gjelder stoffene, snittene, stilene og fargene. Meyer mener at du kan leke deg i kortere harembukser og chinos, og at du gjerne kan kombinere dette med smalere plagg for å beholde den feminine siluetten.

- I tillegg ser vi at 80-tallsknuten på t-skjorten er tilbake igjen. La deg inspirere av Madonnas tomboy-stil og kombiner gjerne knytte t-skjorten med miniskjørt og sykkelbukse under, tipser hun.

Les også: Vårens trendy tilbehør

Les også: Kledd for suksessTidligere har vi nevnt at det er 90-tallet som tar over våren med duse jordfarger og inspirasjon fra naturen, dette så vi også på Polhems visning i forrige uke, der for eksempel søte blomsterkjoler med romantiske preg fikk mye fokus. Samtidig gir vi enda ikke helt slipp på 80-tallet som blir værende for deg som ønsker et kraftigere alternativ i form av neon-farger og røffere stil.

- Klisjéen om at "alt er lov" gjelder egentlig alltid uansett hva som er på moten, dette fordi mote handler om å finne sin personlige stil, følge sin egen smak og kjenne på hva som passer for en selv og ens uttrykk, sier Meyer.

-Africa goes rock n' roll

Vil du ta steget fullt ut kan du prøve deg på en rocka safaristil. Meyer forteller at safarilooken og urban warrior-stilen blir sterke trender som tar steget ett hakk videre.

- Det blir mye av "Africa goes rock n' roll" denne våren, det blir mye blomstre, tropiske og sterke farger, marinestilen med striper og rødt, hvitt og blått, og det blir preppy, sier Meyer.

Les også: Jeans til DIN figur

Les også: Vårens fineste sko

Les også: Vidunderlige vårjakkerHer er hennes tips:

Nøkkelplagg for våren
  • Gladiatorsandaler med kilehæler.
  • Jumpsuiten er enda hot, gjerne med haremskritt og skjæring rett under bysten.
  • En småblomstret kjole, gjerne en du kan bruke som tunika.
  • Baggy jeans som er slitt og som du kan rulle opp.
  • En tettsittende jakke i nylon.
Meyer220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen