Fresh blondine

Vår hårekspert forteller deg hvordan du får det blonde håret til å se best mulig ut.

Publisert Oppdatert
Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!

- Når våren kommer vil også folk freshe seg opp, og det går mest i lyse toner - lyse beige farger, sandfarger og champagnefarger, forteller Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

Frisk blondine

- Kalde farger er fremdeles pop, men ikke så mye som i fjor, og ikke fullt så "grått". Pudderfarger og hele lysfarger fremfor striper er også i vinden. I Bergen lager vi fremdeles mye iskalde farger - tøffe lysfarger som skiller seg litt ut, sier frisøren.

Hun understreker samtidig at dette må gjøres hos frisør, enten lysne med lysfarge eller bleke og deretter legge farge over.

Les også: Eyeliner - øyne

Les også: Bli ny-tips- Vi bruker glansvask eller minicolor for å gi håret en varmere eller kaldere tone.

Når man skal velge farge er det viktig å finne ut av hva som kler deg best. En iskald blond farge kan bli for hard for noen.

- Se på bilder eller i frisørblader hvilken farge du kunne tenkt deg, og spør frisøren, tipser Sølvi.

Få lengre hår

Har du langt bleket eller lysfarget hår har håret ditt behov for mye pleie. Både farging og bleking sliter på håret, og du bør derfor både forebygge og forsøke å pleie allerede skadet hår:

- Kur minst en gang i uken, bruk lite rettetang, krølltang og stylingjern, og bruk alltid varmebeskyttelse. Klipp håret hver åttende uke, slik at du unngår at tuppene deler seg. I tillegg er det også for håret viktig at du spiser sunt og drikker mye vann, forteller frisøren.

Drømmer du om volum rundt kronen uten å miste noe av selve lengden?

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene- Klipp det opp hos frisøren og lag støttehår. Du kan også bruke krepptang om du ikke vil klippe det så mye opp. Husk at lengdene blir tynnere om du skal ha det veldig oppklippet. Men, det går an å lage en disconnection; kun klippe opp det øverste håret og la fylden være i lengdene, forklarer frisøren.

Frisørens favorittprodukter er mange da hun stadig tester nye varianter. Her er hennes tips:
  • For kald farge: Pure Pearl fra Redken, Revlon kur 812, Joico Color Endure Violet Shampoo, L'orèal Silver Shampoo.
  • Force Vector- serien fra L'orèal.
  • S factor Serious Conditioner.
  • Kerastases proteinserie.
slvi2
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning